Petak, 27 siječnja, 2023

Oglasila se djevojka koja je bila žrtva nastavnika osuđenog za pedofiliju: Nijedno dijete koje je pod istim krovom s njim nije sigurno

Nemojte propustiti

– Iako je u presudi dobio zabranu obavljanja djelatnosti u trajanju od samo godinu dana, vjerovala sam da će etiketa koju je napokon dobio i činjenica da će odslužiti zatvorsku kaznu biti dovoljan razlog da ga više nikad niko ne zaposli u bilo kojoj radnoj sferi koja podrazumijeva rad s djecom.

Samir Alihodžić, nastavnik tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi Grbavica 1, pravosnažno je osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnicom na godinu zatvora. No, i pored toga, on je vraćen na posao nakon čega se oglasila djevojka koja navodi da je bila jedna od žrtva njegovog seksualnog zlostavljanja.

Njenu objavu, odnosno kako je navela, Apel roditeljima čija djeca pohađaju Osnovnu školu Grbavica 1, prenosimo u cijelosti:

“Kako mediji navode, u radni odnos u gorespomenutoj školi vraćen je Samir Alihodžić, nastavnik tjelesnog odgoja, osuđen za p e d o f i l i j u. Drugostepenom presudom mu je izrečena kazna zatvora od godinu dana i godina dana zabrane obavljanja djelatnosti.

Pišem vam ovo s beskrajnom nadom da ćete nešto poduzeti. Ja sam kao maloljetno lice i žrtva seksualnog zlostavljanja Samira Alihodžića bila zaštićeni svjedok u procesu suđenja. Prijavu nisam podnijela radi sebe. Uradila sam to onda kad sam saznala da nisam jedina, iako sam se ja već do tad uspjela iščupati. Saznala sam da seksualno zlostavlja i druge djevojčice i to nisam mogla prešutjeti. Proces suđenja je trajao godinama, bio je besrakrajno mukotrpan i bolan i samo Bog zna koliko sam puta htjela odustati, osjećajući da mi se posljednji atomi snage i nade gase. Uz podršku divne tužiteljice koja me zastupala sam uspjela izdržati beskonačno mnogo trigera i vraćanja u proživljene traume kako bismo dokazale njegovu krivicu. Uspjele smo, osuđen je na prvostepenoj presudi na koju je uložio žalbu, pa je drugostepenom presudom potvrđeno da je kriv. Slavila sam tu vijest, kao uspjeh jedne djevojčice u misiji da zaštiti sve ostale djevojčice. Iako je u presudi dobio zabranu obavljanja djelatnosti u trajanju od samo godinu dana, vjerovala sam da će etiketa koju je napokon dobio i činjenica da će odslužiti zatvorsku kaznu biti dovoljan razlog da ga više nikad niko ne zaposli u bilo kojoj radnoj sferi koja podrazumijeva rad s djecom.

Objava E.B.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo