Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Oglasila se frizerka Sabina koja je kažnjena sa skoro 6,5 hiljada maraka: ‘Podigla sam samo cijenu bojenja kose…’

Nemojte propustiti

“Odmah mi je uručena najgora moguća kazna, a smatrala sam da ću dobiti opomenu.”

Sabina Samardžija, frizerka iz Hrvatske, koja je kažnjena zato što je cijenu svojih usluga digla za 30 centi, danas se, po prvi put, obratila javnosti.

Saborski zastupnik Mosta, Zvonimir Troskot, na konferenciji za novinare zajedno sa frizerkom Sabinom Samardžijom, upozorio na tešku situaciju u kojoj se nalaze mali poduzetnici u Hrvatskoj.

“Mali poduzetnici se stigmatiziraju, proganjaju i svaljuje se na njihova leđa ukupna odgovornostekonomske politike” kazao je Troskot.

Sabina Samardžija je tokom današnjeg obraćanja kazala kako je podigla bojanje kose s 19.20 eura na 20 eura i žensko šišanje sa 6.64 eura na 7 eura, a za ovaj čin je kažnjena za čak 3330 eura (oko 6450KM), prenosi Direktno.hr.

“Odmah mi je uručena najgora moguća kazna, a smatrala sam da ću dobiti opomenu. Podnijela sam prigovor sudu i inspektoratu, a htjela bih da me pozovu kako bih mogla iznijeti svoju obranu i dokaze o povećanju cijena nakon 1. januara, jer su joj narasle nabavne cijene”, rekla je frizerka.

Pored toga frizerka je naglasila kako prethodnih deset godina nije mijenjala svoje cijene.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo