Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Oglasila se i Vesna Pusić povodom mise za Blajburg: “Poštovanje Sarajevu, gradu koji je još jednom pokazao svoju veličinu”

Nemojte propustiti

U Sarajevu je jučer održana misa ubijenim civilima i ustaškim vojnicima koji su koncem Drugog svjetskog rata bježali u Austriju

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske, izrazila je poštovanje Sarajevu jer je još jednom pokazalo svoju veličinu održavši antifašistički skup i odavši poštu žrtvama ustaškog režima u Sarajevu.

“Poštovanje Sarajevu, gradu koji je još jednom pokazao svoju veličinu oduprijevši se povijesnom revizionizmu i suvremenom veličanju fašizma u svim njegovim izdanjima”, napisala je Pusić na Twitteru.

Podsjećamo, u Sarajevu je jučer održana misa ubijenim civilima i vojnicima koji su koncem Drugog svjetskog rata bježali u Austriju i kontraskup bh. antifašista koji su odali poštu žrtvama ustaškog režima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo