Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Oglasila se majka Elme i Irme Usto: “Zaslužile ste dženet i bićete gore zajedno i brinuti o vama…”

Nemojte propustiti

Još nije poznato šta je uzrokovalo nesreću, ali pretpostavlja se da je cesta bila klizava zbog kiše

U teškom sudaru do kojeg je došlo prekjučer u četiri sata u Götheborgu život je izgubilo četvero ljudi. Među njima su Elma (19) i Irma Usto (20).

One su kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio je u Švedsku gdje živi i radi.

Švedski portal Aftonbladet objavio je tužnu objavu njihove majke Dženane koju je objavila na društvenim mrežama.

“Moje dvije prelijepe kćerke, dvoje moje predivne djece, ostavile su me prošle nedelje i otišle na bolje mesto. Otišle su iz svoje sobe u pola pet ujutru da bi pomogle prijateljici, koji im je bio i kolega sa posla. Više se nisu vratile… moje srce je slomljeno… One su bile tako lijepa i divna djeca, dobrodušne i uvijek sretne. Uvijek sam bila ponosna na njih i uvijek ću biti. Bile su djeca koju roditelji samo mogu da požele. I poginule su pomažući drugima. Stradale su u želji da pomognu. Vi ste uvijek sa mnom i uvijek ćete biti. Zaslužile ste dženet i bićete gore zajedno i brinuti o vama. Za mene i sve ostale koji su vas voljeli i znali, ostalo je samo da budemo dobri ljudi koliko možemo i zaslužimo dženet gdje ćemo se svi sresti jednog dana. Amin. Moji voljeni anđeli, moliću se za vas sve vrijeme, napisala je njihova majka na društvenim mrežama.

Još nije poznato šta je uzrokovalo nesreću, ali pretpostavlja se da je cesta bila klizava zbog kiše, kao neprilagođena brzina uslovima na putu – dodaje pomenuti portal.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo