Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Oglasili se iz bh. sigurnosnih agencija: Građani dobijaju poruke u kojima se navodi da će četnici i ruski plaćenici izazvati incidente

Nemojte propustiti

Iz sigurnosnih agencija su naveli da takve najave nisu tačne i da je riječ o dezinformacijama.

Mnogi bh. građani putem društvenih mreža i Viber grupa večeras su upozoreni o navodnom mogućem izbijanju nereda i rušenju sigurnosne situacije u našoj zemlji.

U porukama koje je kreirala nepoznata osoba, ili više njih, taksativno je navedeno kako bi se moglo odvijati pogoršanje situacije u Bosne i Hercegovini.

Navodi se kako bi u svemu trebali učestvovati ruski plaćenici i Ravnogorski četnički pokret, a dodatni nemir unijela je informacija o navodnom povlačenju vojnika srpske nacionalnosti iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Foto: Istraga.ba

Portal Istraga.ba večeras je na svom Twitter nalogu demantovao ovakve informacije, pozivajući se na sigurnosne agencije naše zemlje, iz kojih su za ovaj portal kazali kako nemaju informacije o spremanju navodnih sukoba i incidenata u našoj zemlji.

Iz sigurnosnih agencija su, dalje, naveli da takve najave nisu tačne i da je riječ o dezinformacijama.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nakon nesreće na Dobrinji: Pogledajte tučnjavu između oca povrijeđenog dječaka i vozača – “Udarali su se i rukama i nogama”

Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak na kojem je, navodno, otac povrijeđenog djeteta krenuo fizički da se obračuna s...

Možda vas zanima i ovo