Subota, 10 lipnja, 2023

Oglasili se iz bh. sigurnosnih agencija: Građani dobijaju poruke u kojima se navodi da će četnici i ruski plaćenici izazvati incidente

Nemojte propustiti

Iz sigurnosnih agencija su naveli da takve najave nisu tačne i da je riječ o dezinformacijama.

Mnogi bh. građani putem društvenih mreža i Viber grupa večeras su upozoreni o navodnom mogućem izbijanju nereda i rušenju sigurnosne situacije u našoj zemlji.

U porukama koje je kreirala nepoznata osoba, ili više njih, taksativno je navedeno kako bi se moglo odvijati pogoršanje situacije u Bosne i Hercegovini.

Upravo se čita:  Na snazi narandžasto upozorenje zbog pljuskova: Građani se pozivaju na oprez!

Navodi se kako bi u svemu trebali učestvovati ruski plaćenici i Ravnogorski četnički pokret, a dodatni nemir unijela je informacija o navodnom povlačenju vojnika srpske nacionalnosti iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Foto: Istraga.ba

Portal Istraga.ba večeras je na svom Twitter nalogu demantovao ovakve informacije, pozivajući se na sigurnosne agencije naše zemlje, iz kojih su za ovaj portal kazali kako nemaju informacije o spremanju navodnih sukoba i incidenata u našoj zemlji.

Upravo se čita:  Skandal na fakultetu u BiH: Supruga uhvatila asistenta u preljubi sa studenticom!?

Iz sigurnosnih agencija su, dalje, naveli da takve najave nisu tačne i da je riječ o dezinformacijama.

Pročitajte još

Izdvajamo

Nikšić: Moguće da se odgodi izbor predsjednika SDP-a BiH

Poručio je da se ne namjerava kandidovati za predsjednika, ali da je vjerovatan prijedlog da se novi predsjednik bira...

Možda vas zanima i ovo