Utorak, 17 svibnja, 2022

Oglasili se iz Centrotransa: Požar na Autobuskoj stanici Sarajevo

Nemojte propustiti

Brzom intervencijom uposlenika Autobuske stanice požar je lokalizovan do dolaska profesionalne Vatrogasne jedinice na lice mjesta

Dana 16.02.2022. godine u 13:05 sati, usljed eksplozije plinske boce došlo je do požara u iznajmljenom poslovnom prostoru „Paša doner“ koji se nalazi na dolazim peronima Autobuske stanice Sarajevo.

U požaru je povrijeđena jedna osoba, zaposlenik ugostiteljskog objekta, koja je brzom intervencijom službe Hitne medicinske pomoći prevezena na Klinički centar Sarajevo na zbrinjavanje, te trenutno nemamo detaljne informacije o zdravstvenom stanju povrijeđenog.

Brzom intervencijom uposlenika Autobuske stanice požar je lokalizovan do dolaska profesionalne Vatrogasne jedinice na lice mjesta koja je odmah nastavila sa gašenjem požara i sprječavanjem daljeg širenja vatre na druge poslovne prostore.

U požaru nije povrijeđen niko od putnika niti uposlenika Centrotransa, te prolaznika koji su se zatekli na licu mjesta u trenutku izbijanja požara.

Istražnim radnjama bit će ustanovljen uzrok požara, a više informacija blagovremeno ćemo dostaviti javnosti nakon izvršenog uviđaja.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

NATO: Ruska ‘brutalna invazija’ posustaje

Visoki dužnosnik NATO-a kaže da se čini da rusko vojno napredovanje u Ukrajini posustaje te je izrazio nadu da...

Možda vas zanima i ovo