Srijeda, 23 lipnja, 2021

Oglasili se iz ljekarske komore: Apeliramo da se počne s obdukcijama, slijedi postupak protiv dr. Đuran

Nemojte propustiti

Komora apelira na Udruženje da odmah, u koordinaciji s Kriznim štabom civilne zaštite, poduzme potrebne korake radi što hitnijeg početka obavljanja obdukcija.

Ljekarska komora KS oštro osuđuje stav Udruženja patologa FBiH koji kaže da se ne preporučuju obdukcije umrlih od Covida-19 zbog nepostojanja odgovarajućih uvjeta za njihovu realizaciju.

Prema referencama i smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Centra za zarazne bolesti (CDC) Atlanta te Britanskog udruženju patologa i sudskih medicinara, uvjeti za obavljanje obdukcije prilagođavaju se novonastaloj situaciji izazvanoj pojavom Covida-19, za šta je u početku dovoljna bazična lična zaštitna oprema i mogućnost provjetravanja.

Komora apelira na Udruženje da odmah, u koordinaciji s Kriznim štabom civilne zaštite, poduzme potrebne korake radi što hitnijeg početka obavljanja obdukcija.

VEZANO: Niko me neće natjerati da radim obdukcije… Nije nam Radončić dao licence, a nije ni Sebija došla sama na čelo KCUS-a!

Ljekarska komora KS osuđuje, također, neetički nastup doktorice Aleksandre Đuran te pokreće postupak zbog kršenja člana 19. Kodeksa medicinske etike i deontologije, saopćeno je iz Komore.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo