Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Oglasili se iz Lutrije: Hoće li otkriti identitet dobitnika 3,1 miliona KM

Nemojte propustiti

Iz Lutrije RS-a poručuju da je na insistiranje Državne lutrije Srbije (s kojom zajednički organiziraju Loto) definirano da se isplata svih velikih dobitaka obavlja u Beogradu u sjedištu te lutrije.

Povodom informacija koje su se pojavile u vezi sa isplatom i plaćanjem poreza na dobitnu kombinaciju igre “Loto 7 od 39”, oglasili su se iz Lutrije RS-a.

Podsjetimo, u Prnjavoru je uplaćen tiket koji je sretnom dobitniku donio 3,182.726 KM pa je načelnik ove općine Darko Tomaš zatražio otkrivanje njegovog identiteta, odnosno da plati na ime poreza više od 950 hiljada maraka.

No, iz Lutrije RS-a poručuju da je na insistiranje Državne lutrije Srbije (s kojom zajednički organiziraju Loto) definirano da se isplata svih velikih dobitaka obavlja u Beogradu u sjedištu te lutrije.

Obrazloženje za ovakav stav je da je učešće Lutrije RS-a oko osam posto u ukupnom prometu igara na sreću koje zajednički organiziraju s Državnom lutrijom Srbije.

Također, iz Lutrije RS-a navode da u slučaju dobitka “sedmice” koji je uplaćen na prodajnom mjestu u Prnjavoru, “općinsko rukovodstvo polazi od pretpostavke da dobitnik ima prebivalište u Prnjavoru, što nije tačno”.

Prebivalište se utvrđuje na osnovu ličnog dokumenta, što u ovom slučaju nije opština Prnjavor, dodaje se u saopćenju Lutrije RS-a.

Podsjetimo, kako pišu Novosti, općinski vrh Prnjavora odlučan je u zahtjevu da se toj lokalnoj zajednici na ime poreza za glavni dobitak i uplaćenog tiketa na njenom području, isplati gotovo 500.000 eura, odnosno milion KM!

U suprotnom, saznaju Novosti, Općina Prnjavor će, uz alarmiranje tužilaštva i policije, potegnuti krivične prijave protiv Lutrije RS-a koja je organizator igre na sreću zajedno sa Lutrijom Srbije.

Cilj je da se izbjegne da i po sedmi put, koliko je do sada bilo glavnih dobitaka u RS-u, milionske pare na nezakonit i volšeban način ne bi “odlepršale” iz manjeg bh. entiteta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo