Utorak, 15 lipnja, 2021

Oglasili se iz “Moje apoteke”: „Ovo je istina o poskupljenju medicinskih maski i zdravstvenom stanju vlasnika apoteka“

Nemojte propustiti

– Zbog raznih neistinitih navoda koji su se ovih dana pojavili na društvenim mrežama i putem nekoliko medija, smatramo da je bilo neophodno upoznati javnost sa činjenicama, kako bi se trenutna situacija prestala zloupotrebljavati protiv gdina Kujundžića lično, kao i protiv zdravstvene ustanove čiji je vlasnik. Ukoliko se klevete i lažni navodi budu i dalje plasirali u javnost, bićemo primorani da podnesemo krivičnu prijavu, te da istinitost istih dokazujemo na sudu – poručuju iz ZU “Moja apoteka”.

U posljednjih nekoliko dana pojavile su se brojne informacije o ZU „Moja apoteka“ u vezi sa poskupljenjem usluga i medicinskih maski, ali i zdravstvenog stanja vlasnika ovog lanca apoteka Strahinje Kujundžića.

Tim povodom su se oglasili iz „Moje apoteke“, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

– Zdravstvena ustanova MOJA apoteka je u posljednjih nekoliko dana izložena raznim spekulacijama i klevetama u vezi sa poskupljenjem usluga i medicinskih maski. Stoga osjećamo potrebu i imamo moralnu dužnost prema našim vjernim kupcima, pacijentima, kolegama, poslovnim saradnicima i svima ostalima da iznesemo vjerodostojne činjenice u vezi sa tim, kao i jedine istinite navode kada je u pitanju zdravstveno stanje gdin-a Kujundžića, vlasnika ZU Moja apoteka.

Prateći situaciju u svijetu i regionu, ZU MOJA apoteka obezbijedila je višestruke količine medicinskih maski i prije pojave korona virusa u Republici Srpskoj. Međutim, novonastalom situacijom rasprodate su sve količine u nenadano brzom roku, a u skladu sa nabavnim cijenama ranije pomenutih zaliha.

Bitno je istaći da je situacija sa nestašicom maski nešto što je zadesilo čitav region, te da su se kasnije “sporne” cijene formirale u skladu sa ulaznim cijenama dobavljača. Kao potvrdu za ovu tvrdnju posjedujemo zapisnike tržišne inspekcije koja je obišla mnoge naše poslovne jedinice u više gradova i opština, te utvrdila da su cijene ispravno kreirane.

Takođe, ovim putem saopštavamo da je gdin-u Strahinji Kujundžiću, vlasniku ZU MOJA apoteka, početkom prošle sedmice, nažalost utvrđena pozitivnost na virus korona, te da se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji, dobrog zdravstvenog stanja.

Istina je da se gdin Kujundžić u četvrtak 5. marta vratio sa godišnjeg odmora iz inostranstva, kada uredbe o obaveznoj izolaciji nisu bile donesene. Međutim, nakon javljanja prvih simptoma prehlade i činjenicom da je doputovao iz EU, savjesno se javio nadležnim institucijama gdje se podvrgao testiranju, nakon čega mu je određen karantin i utvrđen COVID-19. Sve osobe i poslovni saradnici sa kojima je bio u kontaktu, od povratka sa puta do pojave prvih simptoma, obaviješteni su, te se trenutno nalaze u izolaciji (shodno propisima), dobro se osjećaju i nemaju simptome virusa.

Zbog raznih neistinitih navoda koji su se ovih dana pojavili na društvenim mrežama i putem nekoliko medija, smatramo da je bilo neophodno upoznati javnost sa činjenicama, kako bi se trenutna situacija prestala zloupotrebljavati protiv gdina Kujundžića lično, kao i protiv zdravstvene ustanove čiji je vlasnik. Ukoliko se klevete i lažni navodi budu i dalje plasirali u javnost, bićemo primorani da podnesemo krivičnu prijavu, te da istinitost istih dokazujemo na sudu.

Smatramo i vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama, poštujući zakone i odredbe Vlade RS i Štaba za krizne situacije uspješno prevazići proglašenu vanrednu situaciju i spriječiti širenje virusa korona u našoj zajednici.

Kao i do sada, bićemo na usluzi naših građana i truditi se da u potpunosti odgovorimo njihovim potrebama i zadacima koje nalaže naša struka, te profesionalna i lična odgovornost – saopšteno je iz ZU „Moja apoteka“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo