Petak, 27 siječnja, 2023

Oglasili se iz NiP-a: Osuđeni nastavnik-pedofil već više od godinu dana nije zet Kemala Ademovića

Nemojte propustiti

– Zbog tačnog i istinitog informisanja javnosti podvukli su kako osuđeni nastavnik već više od godinu dana nije zet prvog zamjenika predsjednika Naroda i pravde Kemala Ademovića.

Kantonalna organizacija stranke Narod i Pravde (NIP) oglasila se na zvaničnoj stranici povodom skandalozne odluke da se osuđeni pedofil-nastavnik vrati na posao među djecu u Sarajevu.

Podsjetimo, Samir Alihodžić, radi kao nastavnik tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi “Grbavica I”, iako je zbog “bludnih radnji nad maloljetnicom” pravnosnažno osuđen na godinu dana zatvora.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Politička stranka Narod i pravda smatra potpuno neprihvatljivom Odluku da se nastavnik tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi Grbavica 1, koji je pravosnažno osuđen na godinu zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnicom, a na osnovu optužbe da je razmjenjivao poruke i fotografije s jednom učenicom, vrati na radno mjesto.

Izabrani zvaničnici u organima zakonodavne i izvršne vlasti, ispred političke stranke Narod i pravda, poduzet će sve aktivnosti kako bi se onemogućilo neprihvatljivo učešće osoba osuđenih za pedofiliju u nastavnom procesu u Bosni i Hercegovini.

Narod i Pravda je, u sličnom slučaju u Brčko Distriktu BiH, kada je osoba osuđena za bludne radnje nad maloljetnim licem, a koja je dobila zaposlenje u javnoj instituciji JZU Zdravstveni centar Brčko, reagovala javno i nedvosmisleno, tražeći od nadležnih organa da zaustavi taj radni angažman i mogućnost da predmetna osoba dolazi u dodir s djecom.

Institucije sistema obavezne su trajno onemogućiti licima koja su osuđena za krivično djelo pedofilija rad s maloljetnim osobama te stati u zaštitu maloljetnika, ali i kompletnog obrazovnog sistema”, navodi se u saopćenju stranke Narod i pravda.

Zbog tačnog i istinitog informisanja javnosti podvukli su kako osuđeni nastavnik već više od godinu dana nije zet prvog zamjenika predsjednika Naroda i pravde Kemala Ademovića.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo