Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Oglasili se iz Verlaba: Saopštenje za javnost povodom verifikacije respiratora koji su kupljeni preko “Srebrene maline”

Nemojte propustiti

Na svojoj Facebook stranici, kompanija “Verlab” je objavila zvanično saopštenje povodom verifikacije respiratora, a koji su prethodno uvezeni posredstvom firme “Srebrena malina.”

“S obzirom na veliki broj upita, kao i interesa javnosti, a zbog nemogućnosti da svima pojedinačno odgovorimo, ovim putem vas želimo informisati o sljedećem:

1. Ugovorom o zakonskoj verifikaciji respiratora potpisanim između FUCZ i Verlab je definisano da informacije o statusu verifikovanih uređaja prema trećim licima smije da daje samo vlasnik mjerila (u ovom slučaju FUCZ), za vrijeme trajanja ugovora (6 mjeseci).

2. Kao što je navedeno u tački 1., trajanje ugovora je 6 mjeseci. Kompletan postupak zakonske verifikacije još uvijek nije završen. Kao i do sada, Verlab stoji iza svih svojih rezultata i izvještaja.

3. Uređaji čiji izlazni parametri prilikom procesa zakonske verifikacije (ispitivanja) zadovoljavaju zakonski dozvoljene granice će biti označeni kao sigurni za korištenje, a oni koji ne zadovolje, neće.

4. Postupak zakonske verifikacije, neovisno od konačnog rezultata, NEMA nikakve veze sa dizajnom, funkcijom i modovima rada (gdje se uređaj i za šta koristi). To propisuje proizvođač i to je jasno navedeno u uputstvima za upotrebu, koji su javno dostupni.

5. Za kraj… Nakon što uređaj prođe verifikaciju, dalje postupanje i korištenje istog je na ljekarima, koji će na osnovu uputstva proizvođača i obuke koji su prošli koristiti uređaje u situacijama za koje su isti prikladni, saopšteno je iz laboratorije “Verlab”.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST!
Poštovani, s obzirom na veliki broj upita, kao i interesa javnosti, a zbog nemogućnosti da svima…

Posted by Verlab on Tuesday, 23 February 2021

Interesantno za vas

Izdvajamo

Korpa sve teža, a novčanici sve tanji: Ako gorivo poskupi deset feninga, u prodavnicama sve skoči za pola marke

Prije godinu je, kaže jedna Banjalučanka, u lokalnom marketu za stotinu maraka mogla da kupi “tri kese robe”, a...

Možda vas zanima i ovo