Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Oglasili se iz MUP-a ZDK nakon skandaloznog snimka: Ponašanje policijskog službenika sa snimka neprofesionalno, odmah pokrenut interni postupak!

Nemojte propustiti

Nakon snimka koji je objavio naš portal, na kojem se policijski službenik A.Č. neprofesionalno i drskoko ophodi prema građaninu Vareša, oglasili su se iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Njihovo saopšenje prenosimo u cjelosti:

– U vezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da prije svega smatramo da je ponašanje policijskog službenika sa snimka neprofesionalno, te će, u skladu sa tim, biti odmah pokrenut interni postupak koji će sprovoditi službenici Odsjeka za unutrašnju kontrolu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kako bi se u potpunosti i objektivno utvrdile sve okolnosti postupanja policijskih službenika u navedenom slučaju i kako bi se zadokumentovalo i sankcionisalo neprofesionalno i nezakonito postupanje policijskih službenika.

Želimo da naglasimo da je Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona odlučna i opredjeljena da zadrži status respektabilne i ozbiljne policijske agencije, što je svojim postignutim rezultatima i projektima potvrdila tokom proteklih godina, sa ciljem da u svojim redovima ima visoko moralne, časne i profesionalne policijske službenike koji će dosljednom primjenom zakonskih propisa štititi naše građane, kao i sistem vladavine prava. U tom kontekstu, naglašavamo da će ova uprava policije oštro reagovati na svaki slučaj koruptivnog djelovanja njenih službenika, utvrđene povrede službene dužnosti, kao i druge vidove nedozvoljenog ponašanja policijskih službenika.

Posebno se zahvaljujemo građanima na svim dostavljenim informacijama koje su korištene u dosadašnjim sprovedenim unutrašnjim istragama, te i ovom prilikom izražavamo spremnost da provjerimo svaku dojavu i prijavu građana o neprimjerenom ponašanju policijskih službenika – izjavila je za portal “Crna-hronika” Aldina Alić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a ZDK.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo