Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Oglasili se roditelji dvoje mladih nakon što su njihova djeca spašena na Bjelašnici

Nemojte propustiti

Posebnu zahvalnost izražavamo hrabrim pripadnicima Gorske službe spašavanja, koji su na vrhunski profesionalan i stručan način u rekordno kratkom roku organizovali akciju, izašli na teren, locirali kolibu u koju su se planinari sklonili i izvršili evakuaciju – poručuju roditelji

Roditelji mladih planinara, mladića i djevojke koji su u noći sa subote na nedjelju pronađeni i evakuisani s područja Lukomira na planini Bjelašnici, javno su se zahvalili svim učesnicima akcije spašavanja.

„Kao roditelji mladića i djevojke koji su u noći sa 1. na 2. februar evakuisani sa područja Lukomira, ovim putem želimo da se zahvalimo svim učesnicima akcije spašavanja, PU Trnovo, Kantonalnoj i Federalnoj upravi civilne zaštite i Klubu Sarajevo ‘Offroad’.

Posebnu zahvalnost izražavamo hrabrim pripadnicima Gorske službe spašavanja, koji su na vrhunski profesionalan i stručan način u rekordno kratkom roku organizovali akciju, izašli na teren, locirali kolibu u koju su se planinari sklonili i izvršili evakuaciju na bezbjedan i siguran način“, navodi se u zahvalinici roditelja.

Podsjetimo, potražni timovi krenuli su u potragu nakon dojave članova porodice. Oni su se preksinoć u 19:00 sati telefonom javili porodici i rekli im da su se sklonili u kolibu.

Poslije toga su isključili mobitele kako ne bi potpuno ispraznili baterije. Nakon toga majka mladića pozvala je Operativni centar FUCZ putem kojeg je obaviješten i Operativni centar KUCZ KS pa su prema Lukomiru u potragu krenuli pripadnici GSS Sarajevo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo