Subota, 10 lipnja, 2023

Oglasilo se Ministarstvo odbrane BiH: Zbog čega MUP RS-a pravi popis Oružanih snaga

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Za ovo ministarstvo je posebno simptomatično da je “ova aktivnost započela u jednoj općini u Podrinju u toku vikenda i da su tada kontaktirani samo pripadnici OSBiH iz reda bošnjačkog naroda”.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine (MOBiH) raspolaže podacima da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) u proteklom periodu telefonski kontaktiralo pripadnike Oružanih snaga BiH (OSBiH) koji žive na teritoriji tog entiteta i tražilo od njih određene podatke, uz obrazloženje da su u postupku izrade službenih evidencija, potvrđeno je Feni u MOBiH-u.

Upravo se čita:  U Višegradu proglašeno stanje elementarne nepogode: Jaka kiša odnijela puteve i aktivirala klizišta

– S obzirom na to da je dosadašnja praksa bila da se ove i slične aktivnosti entitetskih MUP-ova provode slanjem zahtjeva prema Ministarstvu odbrane BiH, koje je tražene podatke ustupalo predmetnim institucijama, nejasno je zbog čega se pristupilo traženju podataka na ovaj način – pojašnjavaju iz MOBiH-a.

Za ovo ministarstvo je posebno simptomatično da je “ova aktivnost započela u jednoj općini u Podrinju u toku vikenda i da su tada kontaktirani samo pripadnici OSBiH iz reda bošnjačkog naroda”.

Upravo se čita:  Majke Srebrenice: Planiramo tužiti Republiku Srbiju i entitet RS, tražit ćemo pravdu za svaku žrtvu genocida

– Nakon naše reakcije to je prošireno na pripadnike OSBiH iz drugih naroda, na ostale općine, kao i na zaposlene drugih državnih institucija – navode iz MOBiH-a.

Kako nadalje navode, MOBiH je spomenuta saznanja uputio nadležnim državnim agencijama na dalje postupanje.

Pročitajte još

Izdvajamo

Nizozemska: EUFOR u slučaju secesije spreman da interveniše u BiH

"Komanda EUFOR-a situaciju u BiH trenutno ocjenjuje relativnom stabilnom, a situacija u RS i antagonistički stav predsjednika Dodika zabrinjavaju",...

Možda vas zanima i ovo