Srijeda, 6 srpnja, 2022

Oglasio se i brat Fikreta Hodžića: Odakle toliki gnjev prema ovoj firmi. Kad bi ugledali Sizifa kako gura kamen, počeli bi za kamen navijati

Nemojte propustiti

Poslije saopštenja firme Srebrene malina, zatim i njenog vlasnika Fikreta Hodžića, na društvenim mrežama oglasio se i njegov brat Redžep Hodžić koji je ujedno i uposlenik firme Srebrena malina.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti bez intervencija.

“Poštovani prijatelji, poznanici, novinari i svi građani koji ste posljednjih dana komentarisali firmu Srebrena malina. Moje ime je Redžep Hodžić. Uposlenik sam pomenute firme, i ovim putem želim Vam se obratiti.

Za početak, vratimo se samo nekoliko dana unazad, tačnije u drugu polovinu marta. Svjetski, ali i mediji u našoj zemlji pišu o tome koliko je teško nabaviti respiratore, koliko je vrijedna ova oprema, i kako je postala najveća potreba u vrijeme pandemije koronavirusa.

Ovo su samo dijelovi pojedinih tekstova domaćih medija:

“Kako su distributeri respiratora u našoj zemlji rekli, jedan uređaj može koštati od 50 do 100 hiljada KM”. “Od početka krize u Kini potražnja je ogromna, a ona je eksplodirala posljednjih mjeseci. Kako saznajemo, klasičnim kanalima trenutno je nemoguće kupiti respirator.

Objava Redžepa Hodžića

Niko i ne pita za cijenu, već samo za rokove isporuke, a oni bi po regularnim kanalima bili najmanje četiri mjeseca ”Portal Slobodna Evropa prenosi izjavu predsjednika Srbije, koji kaže da je respirator nekad koštao 26.000 eura, a danas ne može da se kupi ni za 300.000 eura.

Nakon ovih tekstova, želio bih skrenuti pažnju na jedinu tačnu informaciju posljednjih dana.

Firma Srebrena malina sa sjedištem u selu Sućeska, nedaleko od Srebrenice uspjela je jedina da nabavi 100 respiratora za svoju državu u vremenu kad je to skoro nemoguće, kako prenose prijatelji sa portala klix.ba. Njih 80 već je u državi, a preostalih 20 će biti dopremljeni prvim letom domaće kompanije Fly Bosnia. Pitanja su jednostavna: Odakle, i čemu toliki gnjev i mržnja prema ovoj firmi? Zbog čega se minimalizira njena vrijednost? Kako odjednom da cijene enormno padnu, a Vi ste izvještavali da je suprotno? Šta je zapravo cilj vrijeđanja njene osnovne djelatnosti? Da li ste Vi dragi prijatelji iz medija dobili saopćenje iz Državne agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, da Srebrena malina posjeduje sve dozvole za uvoz respiratora? Zbog čega smo zadnjih dana stavljeni na stub srama? Zaključak nek bude citat velikog književnika Sidrana: ‘Kad bi sad ugledali Sizifa,kako gura kamen,počeli bi za kamen navijati’”, stoji u njegovoj objavi na društvenoj mreži Instagram.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Evropski parlament danas o ulasku Hrvatske u eurozonu i Zapadnom Balkanu

Da bi se država pridružila eurozoni, Evropski parlament mora dati svoje mišljenje o preporuci Komisije koje se zatim prosljeđuje...

Možda vas zanima i ovo