Utorak, 28 rujna, 2021

Oglasio se Dodik: “Oni koji to kriju očigledno stoje iza priče o paravojnim formacijama u Republici Srpskoj”

Nemojte propustiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da informacija da on pravi plaćeničku paravojsku koju obučavaju Rusi predstavlja najobičniju laž, te dodao da u RS nema nikakvih paravojnih formacija.

“To je najobičnija laž, koja je dio sveopšte antiruske histerije na Zapadu. Pokušavaju da privuku pažnju trpajući sve i svašta na tu temu”, rekao je Dodik.

On je istakao da, koliko zna, nema nijedne paravojne organizacije registrovane u Republici Srpskoj.

“Ako ima, neka nadležni organi preduzmu zakonom predviđene mjere. Republika Srpska ne stoji iza toga i spremna je da to sankcioniše”, naglasio je Dodik, navodeći da ne poznaje nikoga ko se pominje u tekstu u kojem se govori o paravojnim formacijama.

Komentarišući pisanje britanskog the Guardiana, koji je prenio takve informacije sa portala, Dodik je rekao da u tom tekstu nema nijedne činjenice i da je nevjerovatno da se ovaj ugledni list uključio u takvo izvrtanje istine.

“U svakom slučaju, ono za šta imamo podatke jeste terorizam zasnovan na radikalnom islamu. O tome se sada toliko ne govori, ali to predstavlja realnu opasnost. Oni koji to kriju očigledno stoje iza priče o paravojnim formacijama u Republici Srpskoj”, izjavio je Dodik za beogradski “Alo”.

Dodik je ocijenio da se želi, osim skretanja pažnje sa opasnosti od terorizma, da se Republika Srpska u kontinuitetu drži na negativnoj strani.

“Kod nas nema takvih formacija, niti se bilo šta organizuje u tom pogledu. Republika Srpska nema potrebu za tim, jer ima legitimne bezbjednosne snage, koje su sposobne da odbrane građane”, kaže Dodik.

Na pitanje da li su tačne tvrdnje da su paravojne snage učestvovale u svečanom defileu na Dan Republike Srpske, Dodik je rekao da nije bilo nikakvih paravojnih jedinica.

“Onaj ko prati bezbjednosnu situaciju, pogotovo bezbjednosne strukture, zna da to nije tačno. Niko od ljudi sa autoritetom to nije rekao, to govore samo spekulanti, tako da je nedvosmisleno riječ o neistini”, naveo je predsjednik Srpske.

Dodik je podsjetio da je RS, u skladu sa legitimnim pravom, organizovala proslavu Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, onako kako misli da treba, ali da se ne sviđa nekima, među kojima, nažalost, ima i političara iz RS koji su dio hajke iz Sarajeva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo