Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Oglasio se Radovan Kovačević: Poslije izjave Bisere Turković i Bakira Izetbegovića jasno je da je cilj bošnjačkog rukovodstva BiH bez Srba i Hrvata

Autor:S.B.

Nemojte propustiti

Izjavom da su “Srbi loš narod” Bakir Izetbegović je samo otvoreno rekao ono što već odavno znamo, a to je da je kompletno bošnjačko rukovodstvo ogrezlo u srbofobiji i mržnji prema svim nebošnjacima, izjavio je portparol SNSD Radovan Kovačević.

Za Bakira Izetbegovića Srbi su vjerovatno loš narod zato što devedesetih godina nisu pristali na realizaciju ‘Islamske deklaracije’ njegovog oca Alije Izetbegovića kojom je BiH trebalo da bude transformisana u ‘islamsku republiku’, rekao je Kovačević.

On je naglasio da su za Bakira Izetebegovića Srbi loš narod vjerovatno i zato što danas ne pristaju na realizaciju dekalaracije SDA prema kojoj u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate, kao ni za Republiku Srpsku.

Kovačević je rekao da su Srbi za Bakira Izetbegovića vjerovatno loš narod i zato što uporno biraju Milorada Dodika za svog lidera, a ne one koji su po njegovoj volji i sa kojima bi do mile volje mogao da poništava izbore u Srebrenici sve dok tamo ne bi bio izabran kandidat Bakira Izetbegovića, piše Srpskainfo.

– Poslije izjave Bisere Turković, koja je srpski narod uporedila sa nacistima, a Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, i poslije izjave Bakira Izetbegovića da su ‘Srbi loš narod’ mislim da samo onim najnaivnijim u Republici Srpskoj i BiH, ali i međunarodnoj zajednici nije jasno šta je cilj bošnjačkog rukovodstva, a to je BiH bez Srba i Hrvata, BiH bez Republike Srpske i BiH u kojoj samo Bošnjaci donose odluke – zaključio je Kovačević.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović objavio šta će uraditi sa povećanjem plate

"SDA će hitno kreirati i u proceduru uputiti izmjene zakonskih rješenja koje će podrazumijevati umanjenje najviših primanja zvaničnika na...

Možda vas zanima i ovo