Utorak, 21 rujna, 2021

Oglasio se i Dodik nakon oštrih kritika u RS-u: Možemo da budemo u Bosni i Hercegovini, ali ne možemo učiniti legitimnim stvari koje je uradio visoki predstanik

Nemojte propustiti

Milorad Dodik u izjavi za ATV poručuje da je bilo važno otići na sastanak sa turskim predsjednikom Erdoganom, ali i ostati pri kursu koji je utvrđen, a to je, kaže, u Sarajevu iznijeti svoje stavove koji moraju da budu potpuno jasni drugoj strani i jasni srpskom narodu.

Dok pojedini opozicioni političari kritikuju određene izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika na sastanku sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, Dodik takve kritike smatra “besmislenim” i “promašenim”.

Kaže, u Sarajevu je “zastupao stavove Republike Srpske i razgovarao o aroganciji i ignoraciji koja tamo postoji prema RS”.

Poručuje da se treba osvrnuti na ono šta je investirano i šta je cilj na ekonomskom planu, a ne na izjave opozicije kojima je, smatra, primaran prigovor, a ne da kažu nešto konstruktivno.

Dodik u izjavi za ATV poručuje da je bilo važno otići na sastanak sa turskim predsjednikom Erdoganom, ali i ostati pri kursu koji je utvrđen, a to je, kaže, u Sarajevu iznijeti svoje stavove koji moraju da budu potpuno jasni drugoj strani i jasni srpskom narodu.

Smatra da je Erdogan veliki lider koji ima objektivniji pristup, ali poručuje ne treba ni zaboraviti da će u nekoj krajnjoj instanci u političkom smislu podržati Bošnjake.

“Republika Srpska je stabilna. Republika Srpska sa stavom. I to se moglo vidjeti juče u Sarajevu. Republika Srpska koja ne oklijeva. Republika Srpska koja se ne boji. Možemo da budemo u BiH, ali ne možemo učiniti legitimnim stvari koje je uradio visoki predstanik”, istakao je Dodik.

Dodik kaže da se Erdogan veoma interesovao o odnosima u BiH i njenim problemima.

Tvrdi da je turski predsjednik svjestan podijeljenosti BiH i uloge članova Predsjedništva.

Pojedini opozicioni političari iz Republike Srpske tumače da je Dodik na sastanku sa turskim predsjednikom pominjao raspakivanje Dejtona.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodikov savjetnik prijeti nakon Komšićevog odlaska u UN? Sve je izvjesnije da BiH neće biti, u ime svoje kombi stranke može iznositi te neistinite...

Kovačević je kazao da je jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama...

Možda vas zanima i ovo