Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Oglasio se i Masterchef: Jedan show – dva pobjednika! Šta se ustvari desilo?

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Nakon zabune sa dva pobjednika u Masterchefu, konačno se oglasio i sam organizator takmičenja u kuhanju. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Foto: Agencije
Foto: Agencije

“Dragi naši fanovi:

Obje verzije završnice superfinala snimljene su jos u aprilu. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice super finala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku. Bodovanje, te odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa!

Emisija koja je greškom emitirana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, no ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije Masterchefa, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobjednika, bila do dana emitiranja.

Zašto je sa servera skinuta i emitirana kriva emisija, još uvijek istražujemo. Federalna televizija već će danas u 15:25 h emitirati finalnu emisiju Masterchefa.”

Podsjetimo, ni samoj FTV nije bilo jasno zašto Masterchef ima dva pobjednika.

Svi oni koji su pratili ovu emisiju su zgraženi neprofesionalnošću koju su pokazale obje televizijske kuće, a prenosimo i dio reakcija objavljenih na Facebook stranici Masterchefa.

masterchef3

“S ovim skandalom ste si upropastili cijelu sezonu i budućnost Masterchefa kao TV showa u Hrvatskoj i BiH, bacili u vjetar, zapalili sve novce koje ste uložili u licencu i snimanje! Da bar neko od vas skupi hrabrosti i udostoji se odgovoriti i objasniti gledateljima što se uistinu dogodilo i pokuša umanjiti štetu koju ste vlastitom glupošću napravili”.

“Znala sam da smo jadna država al’ biti toliko jadni da moramo mijenjati finalnu emisiju i tjerati jadne momke na glumu i lažnu sreću i sve vjerne gledatelje napraviti budalama? Nadam se da Vas je bar upola sram kao mene što sam Vas uopće pratila i gledala”, napisala je jedna komentatorica.”

“Ovo je propust Nove TV i nikog drugog i oni moraju preuzeti odgovornost za ovo i svima nama ovdje objasniti šta se zapravo dogodilo”, stoji u jednom komentaru.

masterchef4

(Bh-index/Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo