Petak, 21 siječnja, 2022

Oglasio se i Masterchef: Jedan show – dva pobjednika! Šta se ustvari desilo?

Nemojte propustiti

Nakon zabune sa dva pobjednika u Masterchefu, konačno se oglasio i sam organizator takmičenja u kuhanju. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Foto: Agencije
Foto: Agencije

“Dragi naši fanovi:

Obje verzije završnice superfinala snimljene su jos u aprilu. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice super finala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku. Bodovanje, te odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa!

Emisija koja je greškom emitirana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, no ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije Masterchefa, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobjednika, bila do dana emitiranja.

Zašto je sa servera skinuta i emitirana kriva emisija, još uvijek istražujemo. Federalna televizija već će danas u 15:25 h emitirati finalnu emisiju Masterchefa.”

Podsjetimo, ni samoj FTV nije bilo jasno zašto Masterchef ima dva pobjednika.

Svi oni koji su pratili ovu emisiju su zgraženi neprofesionalnošću koju su pokazale obje televizijske kuće, a prenosimo i dio reakcija objavljenih na Facebook stranici Masterchefa.

masterchef3

“S ovim skandalom ste si upropastili cijelu sezonu i budućnost Masterchefa kao TV showa u Hrvatskoj i BiH, bacili u vjetar, zapalili sve novce koje ste uložili u licencu i snimanje! Da bar neko od vas skupi hrabrosti i udostoji se odgovoriti i objasniti gledateljima što se uistinu dogodilo i pokuša umanjiti štetu koju ste vlastitom glupošću napravili”.

“Znala sam da smo jadna država al’ biti toliko jadni da moramo mijenjati finalnu emisiju i tjerati jadne momke na glumu i lažnu sreću i sve vjerne gledatelje napraviti budalama? Nadam se da Vas je bar upola sram kao mene što sam Vas uopće pratila i gledala”, napisala je jedna komentatorica.”

“Ovo je propust Nove TV i nikog drugog i oni moraju preuzeti odgovornost za ovo i svima nama ovdje objasniti šta se zapravo dogodilo”, stoji u jednom komentaru.

masterchef4

(Bh-index/Dnevni avaz)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo