Nedjelja, 1 listopada, 2023

Oglasio se Izetbegović: “Bit će dobro, građani BiH žele u miru živjeti”

Preporučeno

Slijede izbori, pa neka biraju one koji će da smire stvari koje će pomoći da djeca u ovoj zemlji ostaju, a ne da odlaze”, poručio je Izetbegović.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, na obilježavanju 30. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine na šehidskom mezarju “Kovači”, rekao je da ovaj dan za njega – dan slobode.

“Sa svim problemima koje ima u ovoj zemlji, iza nas su mladići koji su položili svoje živote. Ja sam mnoge od njih poznavao, hrabre ljude, jako mlade ljude. Imamo probleme, rješavamo ih. Bit će dobro. Treba shvatiti i stvari gledati sa bolje strane”, poručio je lider SDA.

Upravo se čita:  Izetbegović se oglasio o hapšenju Zildžića: Nije trebao to raditi

Izetbegović je građanima poručio da se nekoliko političara poigrava “zveckanjem oružjem”.

“Ali narod generalno, mislim da ogromna masa i Bošnjaka, Srba i Hrvata želi da želi s mirom. Tako da to treba pratiti i političarima koji to prate, treba dati šansu.

Slijede izbori, pa neka biraju one koji će da smire stvari koje će pomoći da djeca u ovoj zemlji ostaju, a ne da odlaze”, poručio je Izetbegović u izjavi za TVSA.

Upravo se čita:  Vučić: Situacija na Kosovu najkomplikovanija i najopasnija do sada

Osvrnuo se i na pregovore u vezi izmjena izbornog zakonodavstva u BiH.

“Ne bih rekao da će biti izmjene Izbornog zakona jer je previše tvrda hrvatska strana. Mi bismo trebali da prihvatimo neka rješenja pod pritiskom, do toga doći neće. Ako budu spremni da se deblokira Dom naroda, Federacija, do izmjena može doći”, istakao je Izetbegović.

Upravo se čita:  Trivić: Ne podržavam otcjepljenje RS, to ne bi donijelo dobro nikome

Komentirao je i dešavanja u Ukrajini.

“Bit će interferencija na BiH sigurno. Negativna, ukoliko krene lom odbrane u Ukrajini. Tad bi se mogle obratiti neke snage ovdje na Balkanu, ne samo u BiH, i upustiti se u avanture. To možemo spriječiti. Bez obzira na situaciju u Ukrajini, BiH će biti suverena i slobodna zemlja na NATO i Europskom putu.

Međutim, krenula je jedna potpora Ukrajini, imaju dobre vođe i hrabre ljude”, zaključio je član Kolegija Doma naroda Predstavničkog doma BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo