Utorak, 22 lipnja, 2021

Oglasio se Kusturica nakon što je procurila vijest da je ‘pao’ na aerodromu s municijom

Nemojte propustiti

Nakon što je u srpskim medijima objavljena vijest da je režiser Emir Kusturica ‘pao’ s prtljagom punim municije na aerodromu Baneasa kod Bukurešta (Rumunija), oglasio se i sam Kusturica.

Kako su jučer objavili mediji, kod Kusturice je prilikom kontrole pronađeno ukupno 25 okvira/šaržera municije od 9 mm, a rumunske vlasti otvorile su istragu protiv režisera.

Nakon što su ove informacije objavljene, pres služba Emira Kusturice za Blic je objasnila o čemu se radi.

– Tačno je da je on, inače pasionirani strijelac koji ima uredno izdatu dozvolu za nošenje pištolja, zaboravio da pri polasku sa Mokre Gore izvadi iz ručne torbe kutiju u kojoj je bilo 22 metka, kalibra 9 milimetra. Poslije koncerta, a pri prolasku kroz aerodromski skener, u njegovoj ručnoj torbi viđena je pomenuta kutija. Ona ni u jednom računu, niti na bilo kojem jeziku ne može da se nazove “arsenalom oružja”. Aerodromske vlasti su napravile zapisnik, a naš poznati režiser i muzičar je odmah, nakon toga, napustio Rumuniju – naveli su u Kusturičinoj pres službi.

Iz press tima Emira Kusturice dodaju da je dvije godine poslije incidenta ponovo gostovao u Rumuniji, kao i da je na “stvar sa polupraznom kutijom u kojoj su bili meci stavljena tačka”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo