Subota, 12 lipnja, 2021

Oglasio se ministar Mektić nakon informacija da je hrvatska SOA pokušala vrbovati još jednog bh. građanina

Nemojte propustiti

Prema informacija koje je danas objavilo sarajevsko Oslobođenje, pripadnici hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencija (SOA-e) danas su pokušali vrbovati još jednog bh. građanina.

Kako piše pomenuti list, pokušaj vrbovanja dogodio se na granici između BiH i Hrvatske, a osoba koju su pokušali vrbovati javila se Ambasadi BiH u Sloveniji.

– I mi imamo informaciju da je, zapravo, bio pokušaj vrbovanja, ali to je telefonska informacija. Sutra ćemo imati sastanak, najavio je otpravnik poslova ambasade BiH u Sloveniji Veljko Obrenović.

Povodom ovih informacija oglasio se Dragan Mektić.

Dragan Mektić, Foto: Sceenshot/FENA

– Ja imam tu informaciju – kazao je Mektić za Oslosbođenje i dodao da se na bh. građane vrši pritisak i ne mogu slobodno da se kreću

– Ja mislim da ovo prevazilazi svaki vid korektnog ponašanja. Oni ne žele da sarađuju s našim službama, nego rade na tome da presreću građane i prijete im ukidanjem radnih viza, kazao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Podsjetimo, špijnuska afera sa SOA-om dospjela je u žižu javnosti nakon što je magazin Žurnal objavio niz tekstova na ovu temu. Jučer je zbog ovih tekstova novinar Žurnala Avdo Avdić saslušan kao svjedok u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo