Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Oglasio se načelnik Zoran Adžić (SNSD) nakon navoda da je prijetio Bošnjacima u Gradišci

Nemojte propustiti

Tržišna inspektorica u Opštini Gradiška Senada Brnjak ovih dana je svojim pismom upozorila javnost u BiH na ugrožnost Bošnjaka u manjem bh. entitetu, a posebno na bahato ponašanje opštinskog načelnika Zorana Adžića (SNSD).

Podsjetimo, ona je kazala kako je prošlog četvrtka zajedno s mužem bila izložena brutalnom verbalnom napadu načelnika Adžića, koji im je psova, pa čak i prijetio da će ih “zubima zaklati”.

Međutim, njegova priča se u mnogim dijelovima poklapa sa onim što je kazala Senada Barnjak, ali se razlikuje u tome ko je koga vrijeđao, piše Oslobođenje.

– Njegova supruga došla je dan prije ovog što se desilo kod žene koja vodi Odsjek za imovinsko pravne osnove i počela je da psuje i da joj galami, za šta postoje i svjedoci. Proklinjala i tu ženu i mene govoreći dabogda i njoj i meni sve pomrlo. Spominjala je dabogda ja sahranjivo svoju djecu. Bila je jedna vrlo ružna scena. Taj dan sam ja bio u Banja Luci i sutradan kad sam došao pozvao sam gospođu Senadu Brnjak kod sebe u kabinet da je pitam šta je razlog njenog ponašanja. Inače, između mene i nje nikada ranije nije bilo nikakve komunikacije. Htio sam da vidim šta je razlog takvog njenog nedoličnog ponašanja – kazao nam je Adžić.

I on je spomenuo kak se Senada Brnjak nije željela pozdraviti prilikom ulaska u njegov kabinet.

– Rekao sam joj: „Senada recite mi u čemu je problem. Ona je rekla da hoćemo da joj otmemo njeno i onda je rekla: “Dabogda vam onaj gore sve poravnao i dabogda sva Vaša familija pomrla, dabogda sahranjivali Vašu djecu.” To mi je rekla u kancelariji, na što sam je upozorio da to nije pristojno, na što je ona sve to još jednom ponovila. Tad sam joj otvorio vrata i rekao “Izlazite napolje.” Svjedok su mi sekretarica i zamjenica gradonačelnika. Tačno je da sam nazvao njenog supruga i rekao sam mu: “Salko ja te molim, reci svojoj supruzi da ne spominje moju porodicu, da mi ne spominje djecu, nisam to zaslužio.” On mi je rekao: “Ti hoćeš da padne krv.” Odgovorio sam mu: “Nemoj Salko takve priče, to meni ne treba, molim te, pogotovo nemoj niko djecu da mi dira.” I spustio sam slušalicu – tvrdi Adžić.

On daje i svoju verziju priče o spornoj nekretnini.

– Njen suprug je kupio nekih 400 kvadrata u centru grada od neke žene iz Beograda. To je dio gradskog trga i tu nema nikakve gradnje. Tu planirano da bude ljetni amfiteatar, to će biti popločano. Ja sam razgovarao sa njenim mužem i zamolio ga da nađemo neki dogovor. On je tih 400 kvadrata platio toj ženi 40.000 maraka. Njen suprug je kod mene bio u kabinetu i ponudio sam mu da mu platimo 80.000 maraka, da završimo tu priču. Kvadrat zemljišta u Gradišci nikad nije prodat za više od 100 maraka. Međutim, njen suprug je tražio 500.000 maraka za tih 400 kvadrata, što nema nikakve realne osnove. Tražio sam onda da se uozbilje i da vidimo možemo li to riješiti i zadnja njihova ponuda je bila 300.000 maraka. Nakon toga gradska Uprava i Skupština donesu odluku da idemo na proglašenje opšteg društvenog interesa, u skladu sa važećim regulacionim planom – napomenuo je Adžić.

Posebno je naglasio da izricanje prijetji, posebno na nacionalnoj osnovi, nije njegov način obraćanja, što, prema njegovim riječima, mogu da potvrde mnogi stanovnici Gradiške.

– Čitav grad zna mene i moju familiju. Svi, i Bošnjaci, znaju da sam čovjek koji nikoga ne razdvaja, koji je ovdje napravio jednu od najuređenijih sredina po pitanju jezika i nacionalne tolerancije, koji se dva puta godišnje sastaje i sa imamom, i sa župnikom i sa parohom. Nema prostora u bošnjačkoj mjesnoj zajednici da nisam nešto uradio. Glavnu imamsku kuću u Dubravama sam prekrio – dodao je Adžić, prenosi Oslobođenje.

Cijeli ovaj slučaj Senada Brnjak je prijavila policiji, u njenu i izjavu njenog muža. Međutim, iako su izjave date prošlog četvrtka, Senada i njen muž, kako ona naglašava, još uvijek od policije nisu dobili zapisnik o njihovoj prijavi.

VEZANO: Načelnik u RS-u prijeti Bošnjacima?

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nejra Latić-Hulusić razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji...

Možda vas zanima i ovo