Subota, 4 prosinca, 2021

Oglasio se Solakov advokat: Evo šta je rekao o navodima novinarke Saračević-Helać da je ‘predao’ MUP-u automobil za milion KM

Kadrija Kolić

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Na navode iznesene u emisiji reagovao je i komesar MUP-a KS Nusret Selimović, koji je kazao da “ovo što je izjavljeno nema veze sa istinom” kao i to da “nema veze niti sa javnim nabavkama u vrijeme proglašenja stanja prirodne nesreće”.

Advokat Kadrija Kolić, koji zastupa Fahrudina Solaka u slučaju “Respiratori”, uputio je demant na jučerašnje navode novinarke Arijane Saračević-Helać u programu N1.

Kolić je demantovao tvrdnje Saračević – Helać u kojem je Kolića dovela u vezu sa prodajom automobila Ministarstvu unutrašnjih poslova KS za milion KM i sa postupkom javne nabavke koji je sproveo MUP KS. Kako je naveo, gošća N1 je izgovorila lažnu informaciju čime je grubo narušena njegova privatnost i ljudski profesionalni Integritet.

“lz dokumenta u čijem ste posjedu Odluka o izboru najpovoljnijeg ponudača ‘Nabavka motornog vozila za posebne namjene’ broj: 02-14-4-570-7, jasno proizilazi da je na osnovu odluke MUP-a KS-a od 28. 10. 2019. godine, proveden otvoreni postupak za nabavku motornog vozila za posebne namjene’, te da je ugovorni organ nakon razmatranja svih prihvaćenih ponuda, među kojima je bila i ponuda privrednog društva, ‘KM TRADE’ d.o.o. Visoko, donijelo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Dakle, netačno je da je Kadrija Kolić ‘predao’ MUP-u automobil za milion KM. Svi podaci u pogledu provedbe otvorenog postupka nabavke motornog vozila za posebne namjene su transparentni i dostupni i Vaša obaveza je da, prije nego objavite spomi tekst pod ovakvim nazivom, provjerite tačnost dostavljenih informacija. Dakle, niti ja kao fizičko lice, niti privredno društvo ‘KM TRADE’ d.o.o. Visoko, uopće nisu niti pristupili provedbi Odluke o o izboru najpovoljnijeg ponudača, niti su prodali automobil MUP-u KS”, naveo je Kolić u demantiju navoda Saračević – Helać.

Na navode iznesene u emisiji reagovao je i komesar MUP-a KS Nusret Selimović, navodeći da “ovo što je izjavljeno nema veze sa istinom” kao i to da “nema veze niti sa javnim nabavkama u vrijeme proglašenja stanja prirodne nesreće”.

“Radilo se o međunarodnom otvorenom postupku, tender je raspisan u oktobru prošle godine. Ispoštovana su sva pravila predviđena Zakonom o javnim nabavkama, sve je provedeno maksimalno transparentno”, naveo je komesar Selimović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo