Utorak, 18 svibnja, 2021

Oglasio se Sunitin otac, Esad Hindić: “Ona je oduvijek htjela biti velika zvijezda, a ja se s tim nisam slagao”

Nemojte propustiti

Esad priznaje da nije bio u najboljim odnosima s kćerkom, ali podvlači da vjeruje u svaku riječ koju je izgovorila tokom saslušanja.

Vjerujem u tužilaštvo i sud. Neka svako odgovara za svoje postupke, ovim riječima jučer je otvorio dušu Esad Hindić, otac Sunite Hindić-Bošnjaković (21) za Dnevni avaz. Njegova kćerka sumnjiči se da je usmrtila Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela „Vila Ivanković“ u mjestu Buna pored Mostara.

S Esadom su razgovarali nakon što je pokušao posjetiti kćerku u pritvoru.

– Bio sam gore (Mostar, op. a.) u tužilaštvu, ali mi nisu dozvolili da je vidim. Dobila je 30 dana pritvora – priča Esad.

Sagovornik priznaje da nije bio u najboljim odnosima s kćerkom, ali podvlači da vjeruje u svaku riječ koju je izgovorila tokom saslušanja. Sunita je, između ostalog, tvrdila da se igrala pištoljem i da je slučajno opalio.

– Ona je oduvijek htjela biti velika zvijezda, a ja se s tim nisam slagao. Zato se nismo viđali… Ali ne vjerujem da je u stanju namjerno ubiti čovjeka. U medijima sam pročitao da je i ranije imala problema sa zakonom… Nisam upućen u odnos Sunite i tog gospodina. Mogu samo reći da mi je žao. Kamo sreće da je makar ranjen, da je preživio – u jednom dahu priča Esad.

Prema njegovim riječima, ne želi da se stvara pogrešna slika o njegovoj porodici.

– Želim da javnost, a prije svega porodica ubijenog, znaju da ja nisam džukela. Htio sam otići na sahranu čovjeku, ali me bilo strah. Ovim putem želim izraziti saučešće porodici nastradalog – zaključio je Esad Hindić.

Esad Hindić tvrdi da mu nisu poznati detalji zločina. Nije imao odgovor ni na pitanje kako se Sunita, uprkos lomu obje noge, našla u 150 kilometara udaljenom Travniku.

– Znam samo da postoje svjedoci koji su vidjeli Sunitu kako ide od sobe do sobe i govori da je Nino ranjen, da mu treba pomoć… Neka sud sve ispita – poručuje Esad Hindić, prenosi Avaz.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo