Nedjelja, 18 travnja, 2021

Oglasio se Verlab povodom respiratora ‘Srebrene maline’: Mi izdajemo certifikate o verifikaciji mjerila, a ne o namjeni!

Nemojte propustiti

– Verlab se isključivo bavi verifikacijom i izdaje certifikate o verifikaciji mjerila, a ne certifikate o namjeni. Naša je obaveza da navedemo da se svako mjerilo koje je prošlo verifikaciju mora koristiti u skladu sa preporukama proizvođača – poručuju iz Verlaba

Nedavno je u javnost izašlo pismo gdje je određeni broj anesteziloga uputilo to isto pistom menadžmentu u kojem su iznesene kritike na račun uslova rada, organizacije i opreme.
Grupa anesteziloga tvrdi da “Malina respiratori” ne ispunjavaju uvijete da bi se koristili za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-19.

Povodom toga se oglasio i Verlab na svojoj Facebook stranici. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Najjednostavnije rečeno, verifikacija je potvrda/utvrđivanje da li su odstupanja mjerenih vrijednosti dobivenih korištenjem etalona u odnosu na zadane vrijednosti na aparatu unutar zakonski dozvoljenih granica. Dakle, Verlab se isključivo bavi verifikacijom i izdaje certifikate o verifikaciji mjerila, a ne certifikate o namjeni. Naša je obaveza da navedemo da se svako mjerilo koje je prošlo verifikaciju mora koristiti u skladu sa preporukama proizvođača. Znači, svaki aparat koji je prošao zakonsku verifikaciju je siguran i pouzdan za korištenje u skladu sa preporukama proizvođača. Proizvođač, serviser i druge ustanove koje se bave pitanjem usklađenosti i certifikacije se zvanično bave pitanjem namjene. Neki od portala su podijeli kako to i u praksi izgleda, pa evo i mi ćemo iskoristiti te iste slike:

Najjednostavnije rečeno, verifikacija je potvrda/utvrđivanje da li su odstupanja mjerenih vrijednosti dobivenih…

Posted by Verlab on Monday, 5 April 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo