Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Ogorčena majka jednogodišnje bebe: ‘Čekam s bebom dva sata, doktorica pravi pauzu tri puta, a sestre listaju katalog Avona…’

Nemojte propustiti

Redakciji našeg portala s pritužbom na rad zdravstvenih institucija obratila se ogorčena majka jednogodišnje bebe iz Goražda

Da je situacija u bh. zdravstvu po mnogim pitanjima ispod zadovoljavajućeg nivoa, znaju mnogi. Pritužbe građana i pacijenata na zdravstveni sistem vrlo su česte u svim dijelovima BIH.

Redakciji našeg portala s pritužbom na rad zdravstva obratila se ogorčena majka jednogodišnje bebe. Prema njenim riječima, doživjela je izuzetno neugodnu situaciju u svom gradu, te je ovim putem željela skrenuti pažnju javnosti na probleme s kojima se nije susrela samo ona.

Pismo ove majke prenosimo u cijelosti:

Kakvo rasulo zdravstvenog sistema grada Goražda. Ne za odrasle, nebitni smo sami sebi u nekim situacijama. Ali da ne možemo svoju djecu odvesti pedijatru ni kada je u pitanju blaga upala, e to je zabrinjavajuće!

Prvi put se susrećem. Čekam sa bebom od godinu dana 2 sata. Doktorica pravi pauzu 3 puta. Narod se buni između sebe, a naše divne medicinske sestre se nešto bune na to što majke rondaju da nije u redu da se pravi pauza svako malo.

Sestre koje listaju katalog Avona, sjede, dosadno im, imaju pravo bilo šta da kažu majkama koje čekaju red. Sestre koje su toliko ljubazne da te ne persiraju kada dođeš, da ne uzvrate pozdrav, a ne d’o Bog da ti se koja nasmije. O ulasku u ordinaciju ne želim ni da komentarišem.

Bravo za Goražde i naše zdravstvo, kao i za nadležne koji nekada mogu obratiti pažnju na pomenute.

MI vas plaćamo (mi, koji čekamo kada ćete se smilovati da nas primite, mi kojima je vašeg bezobrazluka i neznanja preko glave)!

A naše medicinske sestre boli glava svaki dan jer se narod buni na naš sistem. Ne mogu na miru listati kataloge. Sram da nas bude!

Minela Bogdanić, MA. saobraćaja (majka jednogodišnje bebe).

Kakva su vaša iskustva sa zdravstvstvenim sistemom u BiH? Odgovore možete napisati u komentarima ispod!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Wizz Aira potvrdili: Letovi iz Bosne i Hercegovine za četiri evropske zemlje

Wizz Air je ove godine najavio otvaranje nove baze u Sarajevu, kao i letove iz Banje Luke. Wizz Air, aviokompanija...

Možda vas zanima i ovo