Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Ogorčena Mostarka: Najprije sam primljena za popisivača, a onda su me…

Nemojte propustiti

Redakciji portala Bljesak.info javila se Mia Šunjić iz Mostara koja je ogorčena zbog toga što nije primljena za popisivača na nadolazećem popisu stanovništva.

Prema pisanju popularnog mostarskog portala, Mia je bila na konačnoj listi za popisivača u Mostaru, a jučer je predala dodatnu dokumentaciju koju je trebala dostaviti, te je dobila Priručnik za popis iz kojeg se trebala spremati za Popis.

Nakon što je došla kući, dobila je poziv od nadležnih za popis koji su joj rekli kako neće biti primljena za popisivača. U telefonskom razgovoru su joj prema riječima Šunjić rekli ”da ne može raditi, da su oni dobili nešto od glavnog iz Sarajeva, da oni ne mogu primati ljude koji nemaju diplome”.

Obrazloženje je apsurdno budući da za popisivača ne treba fakultetska diploma, nego samo četverogodišnja srednja škola, piše Bljesak.

Naime, uvjeti koje kandidati za općinskog – gradskog instruktora trebaju ispunjavati su sljedeći: da je državljanin BIH, da ima najmanje 18 godina na dan kada aplicira (punoljetna osoba), da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak, da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, da je, ako je moguće, stanovnik naseljenog mjesta ili općine – grada u kojoj će obavljati poslove općinskog – gradskog instruktora, da bude raspoloživ preko dana, uvečer i vikendom za posao, te da posjeduje psihofizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada.

Šunjić zadovoljava sve uslove, štoviše položila je sve ispite na Pravnom fakultetu u Mostaru, a od diplome je dijeli samo obrana diplomskog rada, što je dokazala potvrdom sa fakulteta.

”Ja sam predala sve potvrde, kopiju osobne i kopiju indeksa, da bi jučer kada sam došla rekli da mi nedostaje potvrda o diplomskom, a ja sam njima rekla da nemam diplomski rad još tu. Danas sam im odnijela potvrdu kako sam završila sve ispite i kako mi je još ostao diplomski rad. Oni su meni to uzeli i rekli da je u redu i dali mi Priručnik za nadolazeći test da mogu po tome učiti. Kasnije su me zovnuli i rekli kako ja ne mogu raditi iz razloga što nemam diplomu”, rekla je Mia za Bljesak.info. Iz izborne komisije za popisivače Miji su rekli kako oni ništa ne mogu, te kako ih može tužiti, što će Mia i učiniti. ”Ja sam završila pravni fakultet, naći ću sebi posao, mene nije strah, ali je to bezobrazno što na jednom popisu stanovništva ne mogu raditi, a oni sa srednjom školom mogu”, kazala je Mia, citira je Bljesak.info

Prema njenim riječima, ona je jučer tri sata čekala, u redu koji je bio od početka vrata Vijećnice do kraja ulice. Djelatnice je nazvala neljubaznim i arogantnim.

Redakcija pomenutog portala je nakon razgovara s Mijom pokušala u 15:40 sati kontaktirati Grad Mostar kako bi se raspitala o cijelom slučaju, ali na njihove pozive se niko nije javljao.

mia-2

Izvor: Bljesak.info

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo