Subota, 4 prosinca, 2021

Ogorčena poduzetnica iz Viteza: Ako nemate “sreće” da vam je djelatnost zabranjena, dobijete odbijenicu, bez obzira na prihod

Nemojte propustiti

Andrea Gudelj iz Viteza je vlasnica kompanije koja je uvoznik kozmetike na veliko i malo , i dobila je odbijenicu od SBK za refundaciju 50 posto doprinosa, jer njezina šifra djelatnosti ne spada u djelatnosti koje su zabranjene.

Ma koliko se vlasti na svim nivoima trudile da pokažu kako nastoje pomoći privrednicima da prevaziđu ekonomski udar izazvan pandemijom koronavirusa, svakodnevni primjeri iz života ih redovno demantuju.

Jedan od takvih primjera je i firma iz Viteza u vlasništvu Aleksandre Gudelkj. Ona je na Facebook grupi “Glas malih biznisa” objasnila svoj slučaj, sa pitanjem kojeg, da vlasti zaista rade svoj posao, ne bi trebala ni postavljati.

– Dobar dan ljudi , kako ste svi ?

Njena poruka na FB grupi

Vlasnik sam kompanije koja je uvoznik kozmetike na veliko i malo , i jutros smo dobili odbijenicu od SBK za refundaciju 50 posto doprinosa , jer naša šifra djelatnosti ne spada u djelatnosti koje su zabranjene. Prije svega , mi smo u shopping centru i nismo mogli raditi , dalje naši prihodi i prodaja ovise o frizersko kozmetičkim salonima – to je naše tržište, a kojima je rad bio zabranjen.

Tako da evo ostavim mali primjer da su šifre pomno i nelogično izabrane , te da se odbijaju i firme s prometom čiji je pad daleko preko 20 posto, koje nisu vrata otključale po mjesec i pol i koje nemaju niti jednog duga u poreznoj državi, te nisu otpustile niti jednog radnika. Imate li Vi neki prijedlog kome se obratiti dalje i šta raditi? – napisala je Gudelj u svojoj poruci.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo