Petak, 14 svibnja, 2021

Ogorčeni čitatelj: ‘Zaboravio me bus u Austriji, a onda su mi rekli da sam ja kriv. Sve to me koštalo još 500 eura’

Nemojte propustiti

– Odmah sam nazvao FlixBusovu korisničku službu. Rekli su da sam kriv što nisam sve obavio u pet minuta i da se sad moram sam snaći – kaže ogorčeni putnik

U gluho doba noći ostavio me autobus na autocesti u Austriji, požalio se čitatelj iz Osijeka, koji je nedavno putovao prema Münchenu, pišu 24sata.hr.

– Stali smo na benzinskoj i iz autobusa nas je izašlo dvadesetak. Krenuo sam na WC, a u prolazu sam vidio ljude iz busa na blagajni benzinske. Kad sam se vratio na parkiralište, busa nije bilo. Kako je mogao krenuti bez provjere jesu li svi u busu – ogorčen je čitatelj.

Izašao je iz autobusa bez jakne vjerujući kako će se brzo vratiti.

– Odmah sam nazvao FlixBusovu korisničku službu. Rekli su da sam kriv što nisam sve obavio u pet minuta i da se sad moram sam snaći. Predložili su da pokušam doći do prvoga grada, gdje bi me mogao pokupiti drugi njihov bus – ispričao je Osječanin.

Nakon gotovo tri sata potrage za prevozom, primili su ga u jedan auto, no morao je platiti.

– Sreća u nesreći je bila da su išli do Münchena pa nisam morao čekati drugi bus. Stigao sam oko 9, više od tri sata kasnije nego što je bilo predviđeno. Otišao sam u centralu FlixBusa, gdje su bili vrlo neljubazni. Umjesto da su se barem ispričali, optužili su me da sam ja kriv – ogorčen je zaboravljeni putnik.

– Moju prtljagu nije odmah ostavio u Münchenu. Budući da živim Nürnbergu, koji je još 170 kilometara dalje, morao sam se vratiti po torbu i ponovno platiti nekome da me doveze. Vozač je rekao da imam sreće što mi je vratio torbu. No ostao sam bez jakne i kape, koje sam platio oko 150 eura. Dvaput sam plaćao i prijevoz pa me ‘bijeg’ autobusa stajao 500 eura – dodao je.

Na odmorištima je uvijek gužva u zahodima, pogotovo u ženskima, gdje se ponekad čeka na red i više od 15 minuta.

Kako vozač može krenuti nakon desetak minuta?

– Autobus je na stajalištu bio 13 minuta, a odgovornost putnika je da se vrati na vrijeme. Za nestalu prtljagu treba popuniti obrazac na našoj internetskoj stranici, a vozač je u najboljoj namjeri želio ubrzati proces i putniku dostaviti prtljagu. Putnik se može obratiti korisničkoj službi i na podrska@flixbus.hr. Žao nam je neugodnosti koje je doživio – odgovorili su iz FlixBusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo