Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Ogromna tragedija: Alenu i Medini umjesto svadbe, sutra dženaza

Nemojte propustiti

Alen i Medina vjerili su u decembru prošle godine, a za avgust je bila planirana velika svadba

Vjerenici Alen Kučević (24) iz Prijepolja i Medina Bjelak (22) iz Brodareva koji su stadali u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, nakon što je na njih naletio policijski automobil, umjesto na svadbu sutra u 14 sati u rodnom mjestu bit će dženaza. Na smrtovnicama su njihove zajedničke slike, uokvirene srcem, a osmjesi na njihovim licima pojačavaju tugu nesretnih porodica.

Alen i Medina vjerili su u decembru prošle godine, a za avgust je bila planirana velika svadba u Prijepolju i pripreme su bile uveliko u toku.

Kobnog dana, u nedjelju popodne, išli su da gledaju stan u koji su planirali da se presele, a udes se dogodio pri povratku. U kolima su bili samo njih dvoje. Alen je upravljao automobilom marke “opel” dok je na suvozačkom mjestu bila njegova vjerenica Medina, kada odlučio da pretekne automobil ispred sebe. Tokom manevrisanja, u susret mu je naišao policijski automobil pod rotacijom, u kome su bila trojica njemačkih policajaca. Patrola je inače išla na mjesto avionske nesreće, u kojoj je poginula ruska bogatašica.

Alen i Medina ostali su na mjestu mrtvi, dok su policajci povrijeđeni. Oni su helikopterom prevezeni u najbližu bolnicu.

Medinin otac Ibrahim naišao istim putem neposredno poslije udesa, jedno vrijeme stajao u koloni koja je nastala nakon nesreće. Nije znao šta se dešava, da su mu na tom putu stradali kćerka i nesuđeni zet, a onda se vratio sporednim putevima. Medininoj porodici i Alenovom bratu koji je u Njemačkoj, javljeno je nekoliko sati kasnije, a oni su onda pozvali porodice u Prijepolju i Brodarevu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo