Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

OHR: Christian Schmidt preuzima dužnost od Valentina Inzka

Nemojte propustiti

Schmidt je u petak popodne stigao u BiH i već je obišao nekoliko gradova i održao brojne susrete.

Novi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt danas će i zvanično preuzeti dužnost u OHR-u od Valentina Inzka koji nakon 12 godina napušta BiH. Zbog epidemioloških mjera primopredaji i obraćanju mogu prisustvivati samo snimatelji i fotografi.

U večernjim satima u Atriju Zemaljaskog muzeja BiH bit će održan prijem u povodu dolaska Schmidta. Zvanicama će se obratiti Schmidt, bivši visoki predstavnik Valentin Inzko, državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Miguel Berger i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. Zbog epidemioloških razloga, ulazak će biti omogućen samo snimateljima i fotografima.

U utorak 3. avgusta bit će održan sastanak visokog predstavnika Christiana Schmidta sa članovima Predsjedništva BiH u zgradi Predsjedništva BiH.

Prva press konferencija visokog predstavnika bit će u srijedu 4. augusta 2021. u centru Unitic.

Schmidt je u petak popodne stigao u BiH i već je obišao nekoliko gradova i održao brojne susrete. Uoči dolaska u BiH poručio je da on nije diplomata već dugogodišnji političar i da će znati se nositi sa političarima u BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo