Četvrtak, 8 lipnja, 2023

OHR poslao upitnik poslanicima NSRS, Igor Žunić oštro odgovorio: “Neka se bave kršenjem ustava u Bužimu ili ponašanjem Komšića”

Nemojte propustiti

Upitnik sa pet pitanja dobili su svi poslanici, a već stižu i prve reakcije tamošnjih političkih partija.

Stupanje na snagu Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS iz koga treba da bude formirana agencija za lijekove RS moglo bi dovesti do nedostataka ili ograničenih izbora farmaceutskih i medicinskih sredstava ili nedostatak lijekova i opreme za spašavanje života u RS. Jeste li razmišljali kako se nositi s ovim izazovom?”, piše u upitniku koji je OHR poslao poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Upravo se čita:  Načelnica bh. općine nakon što je 'zapalila' javnost snimkom u kupaćem kostimu: 'Kada ne sputavamo ženstvenost, žene mogu sve'

Upitnik sa pet pitanja dobili su svi poslanici, a već stižu i prve reakcije tamošnjih političkih partija.

“Pitanja koja smo dobili spadaju u domen politikanstva i jednog pristrasnog i laičkog pristupa problemima. Pitanja smo dobili od kancelarije nekoga ko nije izabran u skladu sa Ustavom i Zakonom zemlje u kojoj trenutno boravi. Možda je bolje pitanje za kancelariju kako se krši Ustav, zakon i odluke SB od pojedinih stranih ambasada. Ili pitanje kršenja Ustava od strane Komšića koji čestita tzv. dan nezavisnosti tzv Kosovu. Ili pitanja u vezi sa ratnim pokličima u Budžimu, a možda i pitanja Agenciji za lijekove BiH, o aferi “Srebrena Malina”.

Upravo se čita:  Stevandić: Treba pričekati novi raspored snaga u svijetu, moramo biti pametni

Na pitanja o radu i djelovanju Agencije za lijekove RS poslanici će odgovore davati građanima Republike Srpske koji su ih i birali. Zakon će biti primjenjiv i efikasniji od onog na nivou BiH i o tome brigu vodi struka, a ne politika.” kazao je za N1 Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo