Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Ohrabrujuće vijesti za građane Bosne i Hercegovine: Od sutra u zemlje Europske unije možete putovati bez posjedovanja zelenog kartona

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Generalni sekretar AMS Republike Srpske Ranko Babić pozvao je sve vozače iz BiH da se prije polaska na put u neku od evropskih zemalja dobro informišu o ruti kretanja

Vlasnici motornih vozila iz Bosne i Hercegovine od sutra (19. oktobra) će moći da putuju bez zelenog/bijelog kartona u zemlje Europske unije, te Švajcarsku, Andoru, Island, Norvešku i Srbiju.

U Auto-moto savezu Republike Srpske (AMS) pozitivno ocjenjuju evropsku odluku da se vozačima iz BiH omogući putovanje u zemlje EU, te Švajcarsku, Andoru, Island, Norvešku i Srbiju bez takozvanog zelenog kartona.

– Treba nastaviti raditi na tome da se ukine obavezno posjedovanje zelenog kartona za vozače iz BiH u svim zemljama iz Evrope, rekao je za Srnu generalni sekretar AMS Republike Srpske Ranko Babić.

Babić je pozvao sve vozače iz BiH da se prije polaska na put u neku od evropskih zemalja dobro informišu o ruti kretanja, jer je moguće da neka od zemalja u tranzitu traži posjedovanje zelene/bijele karte osiguranja.

Predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Republike Srpske Milomir Durmić rekao da godinama traje borba da se broj neregistrovanih vozila, koji se kretao između deset i 15 odsto, spusti na oko tri odsto da bi bilo omogućeno putovanje bez zelenog kartona.

On je naglasio da će za ulazak u navedene zemlje od sutra biti dovoljne registarske tablice.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo