Petak, 24 ožujka, 2023

Oklopni transporteri opet na ulicama BiH; Mijatović: Srpske, bošnjačke, hrvatske majke, jeste li spremne da žrtvujete svoju djecu za tuđe milione?

Nemojte propustiti

E o tome danas razmišljajte dok avioni budu preletali Bosnu i Hercegovinu!

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, ali i sve češćeg “zveckanja” oružjem u BiH i spominjanja mogućeg novog rata u našoj zemlji, EUFOR je pojačao svoje prisustvo. Nedavno je u našu zemlju poslan kontigent od dodatnih 500 vojnika, koji će djelovati u okviru EUFOR-ove misije Althea. Osim toga, saopćeno je kako je još 3.500 vojnika rezervnih snaga u pripravnosti, te da mogu biti angažovani, odnosno poslani u BiH, u bilo kojem trenutku.

U okviru pojačavanja prisustva EUFORA u BiH, u dane vikenda dopremljeni su i oklopni transporteri, čiji su put od graničnog prelaza u Bosanskom Šamcu, do baze u Butmiru, snimali građani.

Komentar na povećano prisustvo EUFOR-a u našoj zemlji dao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

– EUFOR pojačava prisustvo u BiH – hoće li biti rata!

Mesecima upozoravam da je Milorad Dodik i njegov režim spreman da izazove sukobe u BiH.

On to više i ne krije, javno preti, a institucije države pokazuju da su otete i nemoćne da reaguju.

Međunarodna zajednica je tek nakon eskalacije u Ukrajini shvatila da je BiH neuralgična tačka na Balkanu i da je neophodno pojačati vojno prisustvo.

Dobijam stotine poruka od juče kako je jezivo gledati vojne transportere i vozila kako stižu u BiH.

Slažem se , ali očigledno nam nisu bile dovoljne krvave 90-e, očigledno smo i dalje željni krvi jedni drugih, očigledno nam nije bilo dovoljno sve što smo doživeli da postanemo normalni ljudi.

25 godina nakon katastrofalnog rata nismo smogli snage da napravimo državu, 25 godina uporno igramo samo za svoje reprezentacije srpsku, bosnjačku i hrvatsku, a zbog tih istih reprezentacija stradasmo tragično.

Ovo je poslednji poziv da se dozovemo pameti, poslednji momenat da se trgnemo i postanemo deo normalnog sveta.

Srpske, bošnjačke i hrvatske majke jeste li spremne svoju decu da žrtvujete za tuđe milione?

E o tome danas razmišljajte dok avioni budu preletali Bosnu i Hercegovinu!

Interesantno za vas

Izdvajamo

Reakcija Refika Lende: HDZ i stranke okupljene oko Trojke pokušavaju ignorirati Ustav i time blokirati imenovanje Vlade FBiH

- Dalje ignorisanje Kluba Bošnjaka i mene kao potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda, izabranog na prijedlog tog Kluba, nije...

Možda vas zanima i ovo