Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Okončana drama: Pronađeni mladić i djevojka koji su nestali na području Lukomira!

Nemojte propustiti

Potražni timovi krenuli su u potragu nakon dojave članova porodice. Oni su se sinoć u 19:00 sati telefonom javili porodici i rekli im da su se sklonili u kolibu.

Mladić i djevojka koji su se kasno sinoć izgubili na području Lukomira pronađeni su nešto iza ponoći. Kako javljaju iz Gorske službe spašavanja Sarajevo, izgubljene osobe pronađene su bez povreda.

Podsjetimo, potražni timovi krenuli su u potragu nakon dojave članova porodice. Oni su se sinoć u 19:00 sati telefonom javili porodici i rekli im da su se sklonili u kolibu.

Poslije toga su isključili mobitele kako ne bi potpuno ispraznili baterije. Nakon toga majka mladića pozvala je Operativni centar FUCZ putem kojeg je obaviješten i Operativni centar KUCZ KS pa su prema Lukomiru u potragu krenuli pripadnici GSS Sarajevo.

Timovima FUCZ, koji su obučeni i opremljeni za potrage i spašavanje u zimskim uslovima i nepristupačnim terenima, sa opremom i vozilima priključili su se i članovi “Sa Off Road”, kluba sa pet terenskih vozila koja su namijenjena za nepristupačne terene i zimske uslove.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Djevojčica (4) se iskrala iz kuće i otišla se igrati, njeno tijelo u autu pronašla majka…

Kao i svakog dana, pišu Novosti, djevojčica je u to vrijeme odlazila u kuću babe i djede, koja je...

Možda vas zanima i ovo