Petak, 30 srpnja, 2021

Okončano 60. izdanje Eurosonga: Pobjednik Mons Selmerlev iz Švedske

Nemojte propustiti

Drugo mjesto zauzela je Rusija sa pjesmom “A Million Voices” Poline Gagarine, dok je treće mjesto pripalo Italiji čiji je predstavnik, trio “Il Volo” nastupio sa sa pjesmom “Grande Amore”

– Na ovogodišnjem 60. jubilarnom izdanju Eurosonga nastupili su predstavnici iz 40 zemalja među kojima je prvi put učestvovala i Australija.

Švedska sa pjesmom “Heroes” u izvođenju Monsa Selmerleva pobjednica je Eurovizije 2015. koja je večeras održana u glavnom austrijskom gradu Beču, javlja Anadolu Agency (AA).

Švedska je inače, bila domaćin Eurosona i 2013. godine nakon što je godinu ranije pobijedila na takmičenju u Azerbejdžanu.

Drugo mjesto večeras zauzela je Rusija sa pjesmom “A Million Voices” Poline Gagarine. Treće mjesto pripalo je Italiji sa pjesmom “Grande Amore”, Il Volo.

U finalu ovog takmičenja za pjesmu Eurovizije, od zemalja regiona nastupale su Srbija, Slovenija, Crna Gora i Albanija. Bojana Stamenov iz Srbije sa pjesmom “Beauty never lies” zauzela je deseto mjesto.

Slovenija je, kao prva zemlja učesnica, otvorila veliko finale, a Marjetka in Raay sa pjesmom “Here For You” nije se uspjela plasirati u prvih deset.

Eurosong se u Austriji održao nakon što je prošle godine Conchita Wurst pobijedila sa pjesmom “Rise Like a Phoeinx” u Kopenhagenu.

Na ovogodišnjem 60. jubilarnom izdanju Eurosonga nastupili su predstavnici iz 40 zemalja među kojima je prvi put učestvovala i Australija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo