Petak, 22 listopada, 2021

Okružno tužilastvo Doboj naredilo istragu protiv mladića koji su nosili zastavu s ljiljanima

Nemojte propustiti

Na osnovi naredbe Okružnog javnog tužilaštva Doboj, policija poduzima mjere i radnje s ciljem potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja na okolnosti izvršenja krivičnog djela izazivanje nacionalne rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, kazala je za Faktor Ljerka Stanimirović, glasnogovornica PU Doboj.

Grupa mladića prošla je kroz Doboj noseći zastavu BiH i zastavu s ljiljanima, koja je svojevremeno bila zvanično obilježje Republike Bosne i Hercegovine.

Na Facebook stranici Dnevna doza Doboja objavljeno je da se radi o provokaciji “bijelom zastavom s ljiljanima”, te da se mladići šetaju kroz Doboj “kao kroz Tursku”.

Iako su mladići, koji vjerovatno pješače prema Srebrenici na obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima, mirno i bez bilo kakvih provokacija prošli kroz Doboj, Okružno javno tužilaštvo je naložilo da se ovaj događaj istraži.

Fotografije mladića koji su zastave pronijeli kroz Ustaničku ulicu, objavljene su na Facebook stranici Dnevna doza Doboja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo