Subota, 1 travnja, 2023

Okupila se većina Zmajeva: Zukanović jedini otkazao, danas stižu ostali

Nemojte propustiti

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se sinoć na Ilidži u opuštenijoj atmosferi kako bi danas započeli pripreme za kvalifikacione utakmice protiv Slovačke.

U hotelu Hercegovina, bazi naše selekcije, jučer su se okupili svi pozvani igrači izuzev Vedada Ibiševića, Harisa Medunjanina, Miralema Pjanića i Senijada Ibričića čiji su klubovi jučer igrali svoje utakmice, a selektor Safet Sušić planira na današnjem treningu, koji je zakazan za popodne, imati sve pozvane igrače na raspolaganju.

Naši reprezentativci bi do prve utakmice protiv Slovačke 6. septembra trebali trenirati jednom dnevno, a dan kasnije će trenirati samo igrači koji nisu nastupili na toj utakmici. U Žilini protiv istog protivnika igramo 10. septembra, a u Slovačku će zmajevi otputovati dan ranije direktnim čarter letom, kada će obaviti i jedini trening na slovačkom tlu.

Jedini otkaz selektoru Sušiću došao je od Ervina Zukanovića, koji zbog povrede trbušnih mišića neće biti spreman za mečeve protiv Slovačke.

Reprezentacija BiH (Foto: Oslobodjenje)
Reprezentacija BiH (Foto: Oslobodjenje)

Podsjećamo, ovo okupljanje je debitantsko za Izeta Hajrovića, fudbalera švicarskog Grasshoppersa.

S obzirom na to da naša reprezentacija prvi put u svojoj historiji ima izuzetno realne šanse za plasmanom na Svjetsko prvenstvo, selektor Sušić najavio je da će od svojih igrača, više nego do sada, tražiti ozbiljan i apsolutan pristup pripremi ove utakmice.

Safet Sušić će u susretima protiv Slovačke računati na 22 fudbalera: Golmani: Asmir Begović, Asmir Avdukić, Jasmin Fejzić. Odbana: Emr Spahić, Boris Pandža, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović (otpao zbog povrede), Avdija Vršajević. Vezni red: Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Senijad Ibričić, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Miroslav Stevanović, Izet Hajrović. Napad: Vedad Ibišević, Edin Džeko i Edin Višća.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žaim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo