Petak, 24 ožujka, 2023

Oluja stigla u BiH: Vjetar na Bjelašnici dostigao brzinu od 133 kilometra na sat!

Nemojte propustiti

Iz Olimpijskog centra (OC) Bjelašnica obavijestili su na društvenim mrežama korisnike da vjetar trenutno dostiže brzinu od 114 kilometara na sat na međustanici

Na području cijele Bosne i Hercegovini na snazi je narandžasti meteoalarm zbog olujnog vjetra koji na vrhu planine Bjelašnice dostiže brzinu i do 133 kilometra na sat.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine izdao je za subotu narandžasto upozorenje za područje cijele BiH zbog vjetra čiji intenzitet može biti umjeren do pojačan, a na trenutke i olujan brzine 60 kilometara na sat i više.

Iz Olimpijskog centra (OC) Bjelašnica obavijestili su na društvenim mrežama korisnike da vjetar trenutno dostiže brzinu od 114 kilometara na sat na međustanici, dok na vrhu Bjelašnice dostiže brzinu od 133 kilometra na sat.

“Molimo vas da budete odgovorni i pažljivi. Iz ovih razloga šestosjed nije u funkciji”, saopštili su iz OC Bjelašnica.

Prema preporukama Svjetske meteorološke organizacije, građani trebaju biti spremni da zaštite sebe i svoju imovinu.

Moguće su smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od polomljenih stabala i krhotina koje nosi vjetar, navode iz FHMZ-a BiH.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli OC Bjelašnica i Igman (@ocbjelasnica)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifhodžić reagovao povodom ‘još jedne zlonamjerne izjave Ambasade Ruske Federacije u BiH’

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića stiglo nam je pismo koje u nastavku prenosimo u cijelosti i...

Možda vas zanima i ovo