Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Olujni vjetar i grad veličine oraha napravio velike štete na usjevima u Semberiji

Nemojte propustiti

Jaka kiša, praćena udarima olujnog vjetra, te djelimično gradom, pogodila je sinoć Semberiju, a najveće štete pričinjene su na usjevima i voćnjacima u bijeljinskim selima Balatun, Dvorovi i Trnjaci.

grad-jajeIz Protivgradne preventive RS-a je potvrđeno da je, u periodu 19.20 do 20.26 sati dejstvovalo 13 protivgradnih stanica, pri čemu su ispaljene ukupno 24 protivgradne rakete na teritorijama Grada Bijeljina (devet stanica, 18 raketa) i opštine Zvornik (četiri stanice, 6 raketa).

Dejstva su bila otežana jer je nevrijeme jačalo iznad naseljenih mjesta, odnosno u zonama zabranjenim za dejstvo.

Ipak, tvrde da su svi gradoopasni procesi radarski praćeni i pravovremeno je dejstvovano protivgradnim raketama kako ne bi ojačali i uzrokovali štete od grada.

-S više protivgradnih stanica pored jake kiše i i olujnih udara vjetra javljena je pojava sugradice uglavnom bez šteta, osim na području sela Balatun na krajnjem sjeveroistoku uz rijeku Drinu – potvrđeno je iz Protogradne zaštite RS-a.

Predsjednik Mjesne zajednice Balatun Mile Arsenović potvrdio je da je grad veličine oraha padao desetak minuta i da su štete velike.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo