Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Omer Ef. Camić: Ispred džamije su nam psovali balijsku majku, pa pucali; noću se čuju rafali

Nemojte propustiti

JANJA – Omer ef. Camić kaže da, s izuzetkom prošle godine i početka pandemije, svake godine se uoči pravoslavnog Božića dešavaju slični incidenti.

Omer ef. Camić, glavni imam MIZ Janja izjavio je za portal Radiosarajevo.ba da u Janji očekuju reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS nakon jutrošnjeg incidenta kod Atik džamije u Janji.

“Jutros oko 6.30 pored džamije je prolazila kolona automobila. Vozili su badnjake. Vidjevši ljude da izlaze sa sabah-namaza, uputi su psovke i pucali su iz dva pištolja u zrak. Zahvaljujući spretnosti jednog džematlije, on je sjeo u auto i krenuo za njima, uspio ih snimiti. Oni su pokušali da prepriječe put, da ga zaustave, izbjegao blokadu, vratio se sa snimcima i predao policiji, uz brojeve registarskih tablica. Sada očekujemo reakciju istražnih organa”, kazao je ef. Camić za Radiosarajevo.ba.

Ef. Camić kaže da, s izuzetkom prošle godine i početka pandemije, svake godine se uoči pravoslavnog Božića dešavaju slični incidenti.

“Mi smo nailazili na te provokacije. Iznenadilo nas je što je to što se ovaj put sve desilo u jutarnjim satima, za razliku od prethodnih godina. To smo naučili. Narod nije bio zaplašen. Međutim, imajući u vidu ukupnu situaciju u zemlji, te se u kada posljednje vrijeme iza ponoći čujemo rafale iz okolnih sela oko Janje, narod je zabrinut”, dodao je.

Zabrinjava, kaže, da su vinovnici ovih incidenata sve češće mlađi ljudi.

“Umjesto da se posvete obilježavanju u miru, da čestitamo jedni drugima, šalje se poruka koja nikome ne ide u prilog”, zaključio je ef. Camić.

U međuvremenu na društvenim mrežama je objavljena snimka kolone ispred čaršijske džamije u Janji.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo