Subota, 26 studenoga, 2022

Opasne bakterije i gljivice pronađene u McDonald’s shakeovima, sokovima, salati i sladoledu!

Nemojte propustiti

Nakon što je dovedena u pitanje objektivnost rada inspekcijske službe Grada Mostara u slučaju mostarskog McDonald’sa, Hilmo Džidelija, voditelj gradske Službe za inspekcijske poslove, iznio je u javnost nalaze urađene od Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a.

pictures-2012_july-mcdonalds_dnevnik_743264129Nakon što je dovedena u pitanje objektivnost rada inspekcijske službe Grada Mostara u slučaju mostarskog McDonald’sa, Hilmo Džidelija, voditelj gradske Službe za inspekcijske poslove, iznio je u javnost nalaze urađene od Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a koji potvrđuju postojanje bakterije Escherichia coli u napitku “shake”, bakterije Enterobacter spp u zelenoj salati, Staphylococcus aureus u sladoledu od vanilije s preljevom od čokolade te bakterija Enterobacter spp, Klebsiella pneumonia i Candida spp u soku od jabuke u spomenutom restoranu, piše Dnevni list.

Prema njegovim riječima, Služba za inspekcijske poslove je 3. siječnja 2013. zaprimila prijavu trovanja sladoledom i sokom u restoranu McDonald’s od osobe iz Širokog Brijega. Izvršen je inspekcijski pregled u spomenutom objektu, uzet uzorak (soka od jabuke i sladoleda) te upućen na analizu u Zavod za javno zdravstvo FBiH u Mostaru.

– Kako nalaz nije odgovarao pravilniku o mikrobiološkim standardima za namirnice, 7. siječnja inspektor je naložio da se stave izvan prometa sok i sladoled. Dana 9. siječnja inspektor ponovno uzima uzorke soka i sladoleda koji ponovno ne odgovaraju propisanom pravilniku. Za tjedan dana nalazi za sok potvrđuju isto te se ponovno zabranjuje stavljanje u promet istog, kazao je Džidelija. Da bi 25. veljače inspektor, tvrdi Džidelija, uzeo uzorak salate koja ide u sendvič i hamburger te tom prilikom tražio od odgovornih da predoče dokumentaciju o transportu hrane iz Sarajeva u Mostar, što do danas nije učinjeno.

– Uzeti uzorak nije odgovarao pravilniku o mikrobiološkim standardima za namirnice, te je naloženo da se stavi izvan prometa, a poduzete su mjere propisane zakonom. Također je 27. veljače Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a izvršio ispitivanje te ustanovio da “shake” ne odgovara odredbama pravilnika, kazao je Džidelija.

Stječe se dojam, tvrdi Džidelija, da odgovorni iz kompanije “GLIESE 581g”, koji posjeduju franšizu McDonald’sa, koristeći se neispravnim nalazima od uzetih uzoraka, dovode u pitanje zakonitost rada ovlaštenih laboratorija i pokušavaju dovesti u pitanje ispravnost vode u gradskom vodovodu, sve s ciljem prebacivanja težišta sa stvarnog i dokazima pokrijepljenog problema kako bi izbjegli odgovornost.

(Depo)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pucnjava i sukob između krijumčara migranata u selu Horgoš, šest osoba završilo u bolnici

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na...

Možda vas zanima i ovo