Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Opasne igre predsjedavajućeg Predsjedništva BiH: Hoće li Milorad Dodik preko Ustavnog suda uspjeti osporiti zastavu Bosne i Hercegovine?

Nemojte propustiti

O zahtjevu člana Predsjedništva BiH koji se vodi kao predmet U-11/19, trebalo bi se raspravljati na sjednici za mjesec dana

Ustavni sud je na prvoj plenarnoj sjednici nakon podnošenja navedenog zahtjeva za ocjenu ustavnosti, koja je održana 6. i 7. februara 2020. godine, donio odluku da o njemu raspravlja na jednoj od sljedećih sjednica.

Ustavni sud BiH na plenarnoj sjednici koja će se uskoro održati, trebalo bi da odlučuje o zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je ovoj pravosudnoj instituciji 7. novembra 2019. godine uputio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Kako saznajemo iz izvora bliskih Ustavnom sudu BiH, o navedenom zahtjevu, koji se vodi kao predmet U-11/19, trebalo bi se raspravljati na sjednici za mjesec dana u sjedištu Ustavnog suda BiH, piše Slobodna Bosna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo