Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Opća bolnica ‘Prim.dr. Abdulah Nakaš’ prezentira učinak: Neuporedivo veći obim od ranije

Nemojte propustiti

Vršioc dužnosti direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismet Gavrankapetanović uputio je nedavno pismo Vladi i Skupštini KS, ali i Zavodu zdravstvenog osiguranja te Upravnom i Nadzornom odboru u kojem traži novac kako bi Opća bolnica mogla iznijeti sve obaveze koje je Vlada propisala.

U Sarajevu će danas biti održana press konferencija o učinku uvođenja novog načina rada, te ostalim aktuelnostima vezanim za rad Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.

Ukupan broj pruženih usluga od 17.07.2020. do 17.09.2020 godine je 198. 414 Ukupan broj pregleda preko urgentnog centra je 5999. Ukupno operacija(elektivne+ hitne + ambulantne) 1726.

ODJELJENJA

– Odjeljenje za radiologiju :14174
– Odjeljenje za hirurgiju: 12 971
– Odjeljenje za internu medicinu: 4791
– Odjeljenje za ginekologiju 1856
– Odjeljenje za neurologiju : 1207
– Odjeljenje za intenzivnu njegu i terapiju(OET+ spinalna anestezija + pregledi) 1715

Inače, vršioc dužnosti direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismet Gavrankapetanović uputio je nedavno pismo Vladi i Skupštini KS, ali i Zavodu zdravstvenog osiguranja te Upravnom i Nadzornom odboru.

U njemu Gavrankapetanović traži novac kako bi Opća bolnica mogla iznijeti sve obaveze koje je Vlada propisala.

„Usaglašena je organizacija rada zdravstvenih ustanova i definisan tzv. „put pacijenta“ kojim je JU Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo zadužena za pružanje svih zdravstvenih usluga sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite tokom svih 7 dana u sedmici. Ovakvom organizacijom je povjeren mnogo veći obim usluga Općoj bolnici, koje ista izvršava maksimalno savjesno i odgovorno, obezbjeđuje zdravstvene usluge u neuporedivo većem obimu od onih koje je do tada pružala građanima Sarajevo, za koje bi trebala da bude i finansijski obezbijeđena”, napisao je Gavrankapetanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo