Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Općina Hadžići: Socijalno ugroženim porodicima dodijelit će se plastenici

Nemojte propustiti

Njemačka nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) podijeliće u sedam lokalnih zajednica u BiH 105 plastenika socijalno ugroženim porodicama. Ugovor o dodjeli 15 plastenika, za socijalno ugrožene porodice sa područja općine Hadžići, potpisali su danas u zgradi Općine Hadžići načelnik Hamdo Ejubović i direktor NVO ASB Elmir Bojadžić.

Nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) je kroz različite projekte prisutna u Bosni i Hercegovini posljednjih 25 godina. Elmir Bojadžić, direktor organizacije za Jugoistočnu Evropu istakao je da je ukupna vrijednost projekta dodjele plastenika 360.000 KM, od čega su dio novca obezbijedile i lokalne zajednice.

Procijenjena vrijednost projekta pod nazivom “Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” koji se odnosi konkretno na Općinu Hadžići je 30.000 KM, od čega će Općina izdvojiti 12.000 KM, a ostatak njemačka organizacija. Plastenici će biti dodijeljeni socijalno ugroženim porodicama, kojima će ova donacija omogućiti da se bave poljoprivredom i da na taj način mogu sami sebe da izdržavaju.

Ko će dobiti plastenike, znat će se u narednom periodu po provedenoj proceduri u saradnji sa Centrom za socijalni rad Hadžići. Ovo je treći projekat koji nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund zajednički realizuje sa Općinom Hadžići. Plastenici će korisnicima biti dodijeljeni do kraja decembra 2019. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo