Petak, 25 lipnja, 2021

Općina Stari grad: Ugostitelji zamoljeni da u ramazanu izbjegnu točenje i prodaju alkohola

Nemojte propustiti

Općina Stari Grad Sarajevo saopćila je danas da je Služba za privredu Općine Stari Grad uputila 8. jula ove godine ugostiteljima u Starom Gradu obavijest u kojoj ih podsjeća da je Odlukom o rasporedu poslovnih djelatnosti na području te općine regulirano da nije dozvoljeno točenje i prodaja alkohola u neposrednoj blizini (do pet metara) obrazovnih institucija, vjerskih objekata, harema i dvorišta tih objekata.

5metara8– Zatraženo je da, u skladu s tim, ugostitelji postupe prema navedenoj odluci te su zamoljeni da, čak i ako nisu u zoni zabrane (pet metara), točenje i prodaju alkohola u toku mjeseca ramazana, ako je moguće izbjegnu – navode iz Općine Stari Grad.

Napominju da je Odluku o rasporedu poslovnih djelatnosti na području Općine Stari Grad Sarajevo donijelo Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo 2007. godine i ona je objavljena u Službenim novinama Kantona Sarajevo 18. januara 2007. godine.

Također ističu da je ovo prvo zvanično saopćenje Općine Stari Grad Sarajevo o ovoj temi i ne stoje iza dosadašnjih napisa prenesenih u sredstvima informiranja i na društvenim mrežama.

U saopćenju Općine Stari Grad navodi se i to da su, na osmoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo 25. juna ove godine, vijećnici Gradimir Gojer (Klub Stranke za BiH) i Suljo Agić (Klub SDA) pokrenuli inicijative da se, u povodu mjeseca ramazana, ugostitelji na području Starog Grada podsjete na Odluku o rasporedu poslovnih djelatnosti na području Općine Stari Grad Sarajevo, koju je Općinsko vijeće Stari Grad donijelo 2007. godine.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo