Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Općinski sud u Sarajevu ukorio Muriza Memića: „Kako to policajac može imati tri četiri stana, apartman i vikendicu“

Autor:NAP.ba

Nemojte propustiti

Porodica Memić već četiri i po godine čeka pravdu i traga za istinom o smrti Dženana Memića. Ni dva sudska postupka nisu otkrila kako je zadobio povrede mladić u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji dok je bio u društvu Alise Mutap.

Na Općinskom sudu u Sarajevu održano je ročište Murizu Memiću po prijavi policajaca Policijske uprave Centar zbog nenajavljenog okupljanja 5. oktobra 2018. godine.

Muriz Memić je na sudu kazao da prihvata odgovormost i poručio je da zna šta je uradio. Memić se izjasnio da je kriv da prihvata odgovornost i Sud je rekao da se može izreći novčana kazna od 1.500 KM.

„Ja taj novac imam, bio sam spreman da platim. Bilo mi je neugodno da molim ali sudija je pokazao da ima svoje ja, on je odredio mjeru ukora, kao Igor Todorović koji je pokazao da ima svoje ja. Još uvijek ima čestitih i poštenih ljudi.

Pohapšena je sitna buranija, ali kada će šefovi odgovarati“, pitao je Memić nakon ročišta, prenosi NAP.

U izjavi se upitao i „kako to policajac može imati tri četiri stana, apartman i vikendicu“.

„Hajmo malo matematiku da vidimo koliko je zaradio. Većina droge ide preko MUP-a, ja se borim sa mafijom, sa hobotnicom i nikada neću stati. Državno tužilaštvo je proširilo istragu i kad tad će se završiti i možda sam i dosadan, na kraju ću uzeti pravdu u svoje ruke, ali Dženana neću halaliti. Nije ovo igra, ovo traje 4 i po godine i ovo je preozbiljno, e sad što su se upleli i mnoge poštene ljude uvukli, hajde potpiši ovo, ono. Meni je žao tih ljudi, ali Boga mi nek svako odgovara za svoja djela evo i ja sam spreman bio odgovarati“, kazao je Memić.

Porodica Memić već četiri i po godine čeka pravdu i traga za istinom o smrti Dženana Memića. Ni dva sudska postupka nisu otkrila kako je zadobio povrede mladić u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji dok je bio u društvu Alise Mutap.

„Vrhovni sud mi krade vrijeme. Ne može donijeti nikakvu drugu odluku, nek urade novo vještačenje. Mora se reći da nije bila saobraćajna nesreća, da krene istraga za ubistvo. Državno tužilaštvo BiH vodi istragu oko organiziranog kriminala, a kad tad da se završi ovo. Oko 300 ljudi je uvučeno u ovo. Ima poštenih, ali i onih koji su stanove pokupovali, auta, kuće renovirali, koristili se o Dženanu, oni žive u Dženanovom stanu, to im je on omogućio“, istakao je Memić.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić pojasnio je da je ukor najblaža sankcija koju predviđa Zakon o prekršajima u slučaju kada postoje okolnosti koje u značajnoj mjeri umanjuju odgovornost okrivljenog.

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo