Utorak, 6 prosinca, 2022

Incident nakon žustre rasprave: Općinski vijećnici iz Živinica se gađali jogurtom

Nemojte propustiti

Općisnko vijeće Živinice najveći je potrošač jogurta u BiH. Vjerovatno se pitate zašto. Naime, na nedavno održanoj sjednici, nakon žustre rasprave vijećnika oko jedne od osam tačaka koje su se našle na dnevnom redu, vijećnik Mujo Beširović (SDP) za govornicom je optužio pojedine vijećnike da ucjenjuju načelnika Općine Hasana Muratovića (SDP). Nakon toga za govornicu je izašao vijećnik Esad Kitić čalan SDU i tražio od načelnika da javno kaže ko prijeti.

101111_2
(Arhiv – Foto: Općina Živinice)

U međuvremenu, došlo je do verbalnog obračnua i naguravanja između Kitića i Beširovića, nakon čega je predsjedavajući OV Živinice Began Muhić tražio pauzu za doručak.

Da situacija bude gora i komičnija, stanje izvan sale za sjednice nije se smirilo. Za vrijeme doručka kada su dobili po dva bureka i jogurt, dvojica spomenutih vijećnika nastavili su verbalnu raspravu . Uslijedilo je psovanje od strane Esada Kitića. Upozorenja Beširovića nisu “pila vodu” pa je uzvratio istom vjerom. Ljutiti Kitić je jogurotima počeo gađati Beširovića koji se krio iza drugih članova vijeća. Tom prilikom je nastradalo još najmanje pet vijećnika, koji su, ni krivi ni dužni, morali napstiti sjednicu i pormijeniti odijela. Jedan među njima nije želio mijenjati odijelo premazano jogurotm. Odijelo je sačuvao.

Dešavanja na sjednici OV Živincie jasan su pokazatelj stanja u ovoj općini koja je u deficitu skoro pet miliona KM, a građani sve gladniji.

(Dnevni avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo