Četvrtak, 8 prosinca, 2022

‘Operacija Izrael’: Počeo masovni napad Anonymousa na Izrael

Nemojte propustiti

Hakerska grupa Anonymousi pokrenula je drugi cyber napad na Izrael nazvan OpIzrael 2 (Operacija Izrael). Upućena je kolektivna prijetnja Anonymousa da će “ometati Izrael i obrisati ga iz cyber prostora” zbog toga što zlostavljaju Palestince.

Hakerski napad na Izrael je ranije najavljen na Twitteru, kada su Anonymousi objavili da će akciju početi 7. aprila.

Kako prenose neki izraelski mediji i RT, od prvih sati nedjelje deseci izraelskih web stranica su nedostupne.

U videoporuci koju su objavili na YouTubeu Anonymousi su naveli da će od 7. aprila ogroman broj njih iz cijelog svijeta ujediniti u znak solidarnosti s palestinskim narodom te da će izbrisati Izrael iz cyber prostora.

Obraćajući se izraelskoj vladi Anonymousi su kazali: “Niste prestali sa beskrajnim povređivanjem ljudskih prava! Niste prestali graditi ilegalna nasilja! Niste poštovali primirje! Pokazali ste da ne poštujete međunarodno pravo!”

Grupa hakera koja tvrdi da je dio Anonymousa u subotu se identificirala kao “The N4m3le55 cr3w”. Najavili su da će njihova meta biti 600 web stranica i 100 servera. Popis stranica koje će napasti obuhvata izraelske štole, banke, preduzeća i niz istaknutih vladinih web stranica.

“To su naši ciljevi. Ne možemo garantirati za to šta će drugi Anonymousi napadati, ali možemo garantirati da će tih meta biti hiljade”, upozorila je grupa hakera.

Masivni cyber napad na Izrael dolazi uoči Dana sjećanja na holokaust, a Anonymousi su optužili izraelsku vladu da maltretira i vlastite građane, krše prave svojih komšija i prijete da će uskratiti pravo korištenja interneta Palestincima u Gazi.

The Jerusalem Post je objavio kako su iz izraelskih sigurnosnih agencija Knessetu (izraelski parlament) poslani mailovi upozorenja u kojima se navodi kako bi se moglo raditi o napadu širokih razmjera kakav do sada nije viđen.

Također, još od srijede hiljade korisnika Facebooka iz Izraela su zaraženi virusom.

Izvor: Klix

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo